Bir günde 4 kadın yaşamını yitirdi!

Her gün ortalama 5 kadının katledildiği Türkiye’de, kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Sêrt (Siirt) ve Adana’da 3 kadın, erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirirken, Wan’da da bir kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Sêrt’te Nurhayat Beytekin (18) isimli kadın, erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınlarında saldırıya uğrayan Nurhayat Beytekin, 20 yerinden bıçaklandı. Kaçan saldırgan erkek ise hala yakalanmadı.

‘Cinnet’ değil erkek şiddeti

Adana Ceyhan’da ise Yusuf Albayrak isimli erkek, 2’si kadın 4 kişiyi öldürdü, bir çocuğu ise yaraladı. Yusuf Albayrak isimli erkek, kardeşleri Mustafa ve Ahmet Albayrak’ı evde katlettikten sonra tarlada çalışan kardeşlerinin eşleri Gülsüm ve Teslime’nin yanına gitti. İki kadını da katleden zanlı, 9 yaşındaki bir çocuğu da ağır yaraladı. Saldırgan gözaltına alınırken, ana akım medya erkek şiddetini yine ‘cinnet’ olarak görmeyi seçti.

100 günde 106 cinayet

Wan’ın Qelqelî (Özalp) ilçesinde de 35 yaşındaki F.B. isimli kadın, evinde iple tavana asılı bir halde bulundu. Yakınları tarafından ‘intihar etti’ denilerek jandarmaya haber verildi. F.B.’nin şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017’nin ilk 100 gününde 106 kadın erkekler tarafından katledildi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER