Öker’e Cumhurbaşkanı’na hakaretten ceza

HDP 25. Dönem İstanbul Milletvekili Turgut Öker 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hatay’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 

1 Eylül 2015 Dünya Barış Günü’nde Hatay’da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Cezaya gerekçe olan konuşma şöyle, “Bundan 76 yıl önce Hitler barbarının yaptığını bu gün Yezit Tayip Erdoğan bu topraklarda yapıyor. Nasıl Yezit Tayip Erdoğan bu topraklarda bu barbarlığı reva görüyor… Nasıl Hitler Faşişti tarihin çöp sepetine atıldıysa katil Tayip Erdoğan’da tarihin çöp sepetine atılacaktır. Bu faşist hükümete karşı 7 haziran seçimlerinde dur dediler. Biz nasıl faşist Tayip Erdoğan’ı sultan yapmadıysak, bu gün 1 kasımdaki seçimlerde de bırakın onu başkan yapmamayı onu tarihin çöp sepetine atacağız. Nasıl faşist Tayip Erdoğan bütün gücüyle, polisiyle halkın iradesini engellemeye çalışsa da bunun karşısında halkların birliği, halkların kararlılığı bunları yok edecektir.”

Hakkındaki Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasını kabul etmediğini belirten Turgut Öker savunmasında “O dönemde HDP İstanbul Milletvekili olduğunu, olay günü Dünya Barış Günü olması nedeniyle bir konuşma yaptığını, konuşmasında belirtiği konuşmasının maddi delillere dayalı hususlar olduğunu hakaret kastı olmadığını, 35 yıldır avrupada yaşadığını, ayrıca Alevi örgütlenmesinde yönetici olarak uzun süre görev yaptığını” belirti. Öker yaptığı konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurguladı.

Turgut Öker Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Cezalar bizi haklı yolumuzdan döndüremeyecektir” dedi.

Öker’e daha önce verilen ceza;

Geçtiğimiz yıl Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmada da Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiası ile yargılanmış, duruşmada Öker’e 11 ay 20 gün ceza verilmişti.

Pirha

EN SON EKLENENLER