‘TV10 kapatıldığı için haksızlıklar gündem olamıyor’

TV10'un açılması için yapılan eylemde konuşan Eğitim Sen'li Ayfer Koçak,: TV10 olmadığı için sizler bizim sokaktaki direnişimizi göremiyorsunuz. Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan TV 10'un çalışanları, televizyonlarının kapatılmasını protesto etmek için 31’inci haftada da bir aradaydı. Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen TV10 çalışanları, kurum temsilcileri ve hak savunucuları “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartı açarak “Özgür basın susturulamaz”, “Kerbela'dan bugüne zulüm” yazılı dövizler taşıdı. Bu haftaki eyleme Cumartesi Anneleri, İHD üyeleri, KESK üyeleri de katıldı.

Burada söz alan Eğitim Sen 3 No'lu Şube Ayfer Koçak, “TV10 kapatılmasaydı ihraçları gündem olmaktan çıkaramazlardı. Biz arkadaşlarımızın haksız yere ihraçlarını gördük. TV10 olmadığı için sizler bizim sokaktaki direnişimizi göremiyorsunuz. Silopi'de iki çocuk uyurken katledildi, bunu öğrenemiyoruz. Özgür basına yönelik kapatmalardan kaynaklı haberdar değilsiniz. Özgür basının destekçisi olacağız" dedi.

Eylem, sanatçı İlker Koçyiğit'in Denizlerin idamının yıl dönümü sebebiyle söylediği "Denizlere ağıt" türküsüyle son buldu.(İstanbul/EVRENSEL)

  www.evrensel.net

EN SON EKLENENLER