Alevi Piri Celal Fırat’tan Gülmen ve Özakça’nın açlık grevine duyarlılık çağrısı!

OHAL sonrası KHK ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 62. gününde. Açlık grevine sanatçılar, siyasi parti temsilcileri ve Alevi Pirleri duyarlılık çağrısı yapıyor. Alevi Piri Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, “Vicdanlarımızın sessizliğine isyan ediyorlar” diyerek duyarlılık çağrısı yaptı. 

OHAL sonrası KHK ile ihraç edilmelerinin ardından Ankara Kızılay’da Yüksel Caddesi’nde Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuriye Gülmen’in ve öğretmen Semih Özakça’nın, “İşimi geri istiyorum” diyerek başlattıkları açlık grevi 62. gününde.

“BOZUK DÜZENE KARŞI ONURLU MÜCADELE”

Garip Dede Dergahı Başkanı ve İmam Rıza Ocağı Piri Celal Fırat Facebook hesabından paylaştığı mesajda, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bozuk düzene karşı onurlu mücadele yürüttüklerini, vicdanlarımızın sessizliğine isyan ettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Hukuksuz bir şekilde işlerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 62 gündür açlık grevinde. Bozuk düzene karşı onurlu direnen bu yoldaşlarımız aslında bizim vicdanlarımızın sessizliğine isyan ediyorlar. İnsanlık adına, kendi adıma sizden özür diliyorum.”

Pirha

 

EN SON EKLENENLER