Okulda öğrencilerin salavat getirmesine tepki: İşte AKP Türkiyesi

Trabzon’da bir okulda öğrencilerin ‘Andımız’ söylenen tören alanına salavat getirerek girmelerine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, dindar ve kindar bir nesil yetiştirildiğini vurgulayarak, İşte AKP’nin yeni ve gelecek Türkiye’si” dedi. 

Trabzon’da bir okulda öğrencilerin ‘Andımız’ söylenen tören alanına salavat getirerek girmelerine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat’tan tepki geldi.

Sosyal Medya hesabından videoyu yayınlayarak “İşte AKP’nin yeni ve gelecek Türkiye’si. İşte, yeni Türkiye. İşte, Türkiye’nin geleceği” dedi.

“BU NESİL ÇOĞALDIKÇA VE GÜÇLENDİKÇE DEĞİŞTİREMEZSİNİZ”

Dindar ve kindar bir nesil yetiştirildiğini vurgulayan Mat, “İşte, Türkiye’nin eğitim sistemi, Demokratik, laik, sosyal, çoğulcu adaletli, insan hak ve özgürlüklerinin hukuksal güvenceye alınacağı, herkesin özgürce inancını yaşayacağı, özgürce anadilini konuşacağı bir cumhuriyete ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bu örnekten de görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu nesil çoğaldıkça ve güçlendikçe, isteseniz de değiştiremezsiniz” diyen AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Referandumda yaşam bulan “HAYIR”lar, iktidar yürüyüşünü ertelemeden, amasız, fakatsız hayata geçilmelidir. Tek kurtuluş budur.” diye yazdı.

EN SON EKLENENLER