Bahçeli istedi rektör hemen okuldan attı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Derhal teröristlerin öğrencilikle bağının kesilmesini istiyoruz” sözleriyle seslendiği Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Fırat Çakıroğlu davasında daha önce uzaklaştırılan ancak mahkeme kararıyla okula dönen Nurullah Semo’yu okuldan attı.

Ege Üniversitesi’nde, Ülkü Ocakları sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesine ilişkin yargılaması devam eden Nurullah Semo, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine rektörlükçe okuldan atıldı.

Ege Üniversitesi’nde, 2015 yılı Şubat ayında yaşanan olayda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürülmüştü. Çakıroğlu’nun öldürüldüğü olaya ilişkin tutuklu yargılaması devam eden Nurullah Semo’nun öğrenciliğine son verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün (9 Mayıs) partisinin grup toplantısında Semo’yu hedef göstererek, “Ege Üniversitesi rektörünün derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz” açıklaması üzerine üniversitenin yeni Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun talimatı ile Disiplin Kurulu toplandı. Ardından da Üniversite Hukuk Müşavirliğinin görüşü doğrultusunda oy birliğiyle Semo’nun “bıçak taşımak ve kullanmak” suçlarından okuldan atılmasına karar verildi.

‘MASUMİYET KARİNESİ’ İHLAL EDİLDİ

Semo’nun tutuklu yargılandığı dava dosyasında şu ana kadar Çakıroğlu’nun öldürülme anına dair somut bir delile ulaşılamadı. Semo’nun, “Çakıroğlu’nu öldürdüğü” iddiası ile görüldüğü davada, daha önce ortaya çıkan görüntülerde ve sonrasında Semo’nun bıçak taşıyıp taşımadığı da belirsizliğini koruyor. Olay günü ellerinde “pala” olarak tabir edilen bıçaklarla öğrencilere saldırdıkları görüntülere yansıyan ülkücü öğrenciler için açılan soruşturma ise sürüncemede.

Yine “bıçak taşıdığı” iddia edilen Semo’nun dava dosyasında, kantindeki bıçağı alarak Çakıroğlu’nu öldürdüğü iddia edilmesi, rektörlüğün kararına ilişkin kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. Yargılamanın devam ettiğini söyleyen Semo’nun avukatı Mazlum Demirbağ, Semo’nun Çakıroğlu’nu öldürdüğüne dair kesinleşmiş bir şey olmadığını ve bıçak taşımadığını ifade etti. Demirbağ, Semo’nun öğrenciliğine son verilmesiyle hukukun “Masumiyet Karinesi” ilkesine aykırı hareket edildiğini söyledi.

BAHÇELİ HEDEF GÖSTERDİ ÜNİVERSİTE ATTI!

Yaşanan olayın ardından Semo ve beraberindeki onlarca öğrenci hakkında okuldan uzaklaştırma kararı verilmiş, öğrencilerin İzmir İdare Mahkemesi’ne yaptıkları “yürütmeyi durdurma” talebi mahkemece kabul edilmişti. Bunun üzerine Semo ve beraberindeki onlarca öğrenci, okula geri dönmüştü. “Yürütmenin durdurulması” kararı üzerine Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı yaptığı açıklama ile Semo’yu hedef gösterirken, okuldan atılmasını istemişti.

Aydınlık gazetesinde konunun haberleştirilmesi ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün (9 Mayıs) partisinin grup toplantısında Semo’yu hedef göstererek, “Fırat Çakıroğlu kardeşimizi şehit eden katillerin öğrencilik halleri devam etmektedir. Caniden öğrenci olmaz, gerçek öğrenciden cani çıkmaz. Biz Ege Üniversitesi rektörünün derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve istiyoruz” açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından saatler sonra Ege Üniversitesi Nurullah Semo’nun üniversite ile ilişkisini kesti.

EN SON EKLENENLER