Erdoğan gibi konuştu

CHP’de Fikri Sağlar’ın disipline sevk edilmesi ve Parti Sözcüsü Böke’nin istifasının başlattığı tartışmalar durulmamışken, önceki gün CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Partide tek adam olsa Sağlar konuşabilir miydi’ sözleriyle Erdoğan’ın söylemlerini hatırlattı

CHP’de Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın disipline sevk edilmesi ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin istifasının ardından tırmanan tartışmalar henüz durulmuş değil. Önceki akşam Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “Yeterli imzayı bulsam genel başkan adayı olurum” açıklamasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, muhalifleri “AKP tuzağına düşmekle” suçladıktan sonra, “Partide tek adam olsa Sağlar konuşabilir miydi” sözleriyle Erdoğan’ın söylemlerini hatırlattı.

Twitter’dan saydı

Önceki gün, Habertürk’te katıldığı programda soruları yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yeterli imza toplayabilmesi halinde CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağını söyledi. İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, “Saray düzenine muhalefet edersen dış mihrakların, basiretsiz CHP yönetimine muhalefet edersen sarayın adamısın! Alayınıza Hayır! Bana Saray’ın talimatıyla hareket ediyorsun diyen kişinin alnını karışlarım, dünyayı dar ederim, basiretsizliğinizi iftirayla kapatamazsınız” dedi.

Tekin’den inciler

Öte yandan, DW Türkçe’nin haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, muhaliflerin tuzağa düştüğünü iddia ederek, Merkez Yönetim Kurulu’nda değişiklikler olabileceğini söyledi. Sağlar’ın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili de konuşan Tekin, “Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili Sayın Sağlar’ın ‘Tek adamdır. Bütün kararları tek başına alıyor’ diye bir eleştirisi vardı. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile 6 yıl çalıştım. Son derece demokratik bir kişiliği olan bir insandır. Herhalde tek kişi karar alsaydı, Sayın Sağlar da konuşamazdı, bir başkası da konuşamazdı” dedi. Tekin’in sözleriyle, “Ben diktatör olsam sen konuşabilir misin” diye seslenen Tayyip Erdoğan’ın söyleminin benzerliği dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER