Kanal D’de dizi oyuncusu A Haber’de kar maskeli ‘itirafçı’!

AKP Hükümet’ine yakın A Haber televizyonunun, Kanal D’de yayınlanan “İsimsizler” adlı dizide “PKK’ye bilgi aktaran FETÖ’cü polis” rolü oynayan oyuncuyu kar maskesi giydirip “PKK-YPG itirafçısı” olarak haber yaptığı iddia edildi.

Alman ZDF televizyonu önünde yaptığı ve kendini komik duruma düşürdüğü kurgu haberle tanınan A Haber TV spikeri Mevlüt Yüksel, bu kez bir dizi oyuncusundan “PKK-YPG itirafçısı” yarattı. Kanal D’nin propaganda içerikli “İsimsizler” adlı dizisinde, “PKK’ye bilgi aktaran FETÖ’cü polis” rolünü oynayan oyuncuya, kar maskesi takan Mevlüt Yüksel’in hazırladığı dosya, dün A Haber’de yayınlandı.

Sözde kodu “Melle” olan kişinin “PKK-YPG yöneticisi itirafçı” sıfatıyla çıkarıldığı programda, “Neden Melle” sorusuna “kar maskeli oyuncu”, “2007 senesinde PKK’nın genç kadrolarına sözde İslami dini eğitim adı altında bizi örgütlediler. Sadece dini eğitimler verilerek Kürt halklarının, Kürt tarihinin İslami tarihle birleştirilerek, çiğ köfte partileri, sohbetler düzenleyerek verildi. Beni bu konu üzerine eğittiler” yanıtını veriyor.
Çok iyi bir Türkçe ile konuşması, özellikle YPG’yi Gülen cemaati, yabancı istihbarat örgütleri ve devletler ile iç içe göstermek için dil dökmesi dikkat çekti. Yine havuz medyasında Kürt sorununu tartışan daimi konukların cümlelerini hatırlatan, “Kürt halklarının” gibi ne ifade ettiği anlaşılmayan cümleler kuran “Melle”nin, “Almanya, Fransa, Kanada, Amerika’da eğitimler gördük. FETÖ’nün polisleriyle birlikte aynı yerlerde eğitim gördük. Onlar Türk polisleriydiler, biz YPG’liydik” türünden sözleri dikkat çekti.

15 TEMMUZ SONRASINDA ÇIKTI

Kanal D’nin “İsimsizler” dizisi her ne kadar hayali karakterler üzerine kurulu olarak yansıtılsa da devlet içindeki cemaat-AKP çatışması iktidar cephesinden işleniyor. Dizide, cemaat ile PKK iş birliği içindeymiş gibi anlatılıyor. Yine kimi “dış güçlerin” de Türkiye’yi yıkmak için ittifak kurduğu senaryoları kurgulanıyor.

CEMAAT TARZI DİZİLER

Söz konusu dizi ve birkaç kanalda daha gösterilen benzer diziler, AKP-Gülen ittifakı döneminde Gülen cemaatinin kapatılan yayın organı Samanyolu TV’de çıkan dizileri akıllara getirdi. “Tek Türkiye”, “Kollama” gibi dizilerde “Erkenkondu terör örgütü” ile “CCK” diye isimlendirilen ve işbirliği içindeymiş gibi gösterilen yapıların “ittifakı” oynanıyordu. Yine “Kollama” adlı polisiye dizide Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına göndermeler yapılmış, “Kaya Minik” adlı karakterle Ergenekon operasyonunda tutuklanan Yalçın Küçük, “Zeki Yahya” karakteri ile Savcı Zekeriya Öz anlatılıyordu.

EN SON EKLENENLER