PSAKD TÜM ŞUBELERİYLE 1 GÜNLÜK AÇLIK GREVİNE GİRECEK

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversiteden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerine destekler devam ediyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yaptığı yazılı  açıklamada Gülmen ve Özakça şahsında haksız ve hukuksuzca işinden edilen tüm kamu emekçilerinin taleplerinin karşılanması talebiyle bedenlerini 1 günlük açlık grevine yatıracaklarını belirtti. 1 günlük destek eylemi 12 Mayıs Cuma saat 18:00’da başlayacak, 13 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’a kadar devam edecek.

PSAKD tarafından yapılan açıklamada ülkenin fiili olarak KHK’larla yönetildiği belirtilerek, Parlamento’nun tamamen işlevsiz kaldığı ifade edildi. Saray ve AKP hükümeti’nin FETÖ ile mücadele adı altında çıkardığı Kararnameler ile adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan onlarca TV, radyo ve dergiyi kapattıklarına dikkat çekilen açıklamada, “ Yine onlarca dernek, vakıf vb. sivil toplum örgütlerinin kapısına kilit vurulmuştur. İçlerinde Alevi toplumuzun sesi soluğu niteliğinde olan pek çok yayın kuruluşununda bulunduğu kuruluşların kapatılmasındaki amacın bizleri takatten düşürüp güçsüz kılmak ve diledikleri rejim değişikliği için dikensiz gül bahçesi yaratmak olduğu açıktır. Nitekim OHAL koşullarında yapılması mümkün olmayan, Kürt illerinin talan edilip muhalif tüm alanlarda tasfiyenin son sürat sürdüğü ve devletin tüm imkanlarından istifade ederek kampanya yürüttükleri, içeriği tamamen halkımıza karşı bir programı taşıyan anayasa değişikliği teklifinden ibaret olan gayrimeşru bir referandumu ülke halklarımıza dayatmış ve oy hırsızlığı ile istedikleri sonucu almışlardır. Gayrimeşru seçimin irade gaspına dayanan gayrimeşru sonucunu tanımadığımızı ilan etmiştik“denildi.

“FETÖ BAHANESİYLE ALEVİ,SOSYALİST, DEMOKRAT VE YURTSEVER İHRAÇ EDİLDİ”

Saray ve AKP hükümetinin devam eden OHAL döneminde en fazla tasfiyeye yöneldiği kesimlerin başında Akademi üyeleri ve kamu çalışanlarının geldiği kaydedilen açıklamada, yıllarca birlikte iş tuttukları, stratejik operasyonları için kadrolarını kullandıkları FETÖ mensuplarının kamu bürokrasisinden ihraç etme bahanesi ile çoğu Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) üyesi olan binlerce Alevi, Sosyalist, Demokrat, Yurtseverin açığa alındığı ya da ihraç edilerek işlerinden çıkartıldığı dile getirildi.

İhraç edilenler arasında PSAKD MYK Üyesi Eğitim Sekreteri Songül Tunçdemir’in yanı sıra daha pek çok üyelerinin bulunduğu kaydedilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilenler arasında bulunan Konya Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça, Ankara Yüksel Caddesinde sürdürdükleri oturma eyleminde 182, açlık grevinde ise 63. günü doldurdular. Süreci takip eden hekimlerin ifade ettiklerine göre açlık grevi kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Gelişmeleri derin bir endişe ile takip etmekteyiz. İfade etmek isteriz ki ülkeyi yönetenler yaşanacak her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumlu olacaklardır.

“HUKUKSUZCA İŞLERİNDEN EDİLEN TÜM KAMU EMEKÇİLERİ İÇİN GREVDEYİZ “

Buradan açıklıkla beyan ediyoruz ki haksız ve hukuksuzca, hiçbir meşru nedene dayanmadan işinden edilen hocalarımızın talepleri tereddütsüz olarak bizimde talebimizdir. Onur mücadeleleri bizim de mücadelemizdir.Bizler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak genel merkezimiz ve tüm şubelerimizle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça şahsında haksız ve hukuksuzca işinden edilen tüm kamu emekçisi canlarımızın taleplerinin karşılanması için onların direnişiyle buluşacak, bedenlerimizi 1 günlük açlık grevine yatıracağız! 12 Mayıs Cuma 18:00’dan 13 Mayıs Cumartesi 18:00’a kadar Yüksel Caddesinde ve tüm şubelerimizde sürecek açlık grevimize tüm üyelerimiz, dostlarımız, ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz.“

Pirha

EN SON EKLENENLER