SELİN SAYEK BÖKE’YE YAPILAN SALDIRILAR UTANÇ VERİCİDİR!

CHP’de Devrimci Demokratlar yazılı bir açıklama yaparak “Selin Sayek Böke yaopılan saldırılar utanç vericidir” dedi. İşte o açıklama;

CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Selin Sayek Böke “CHP 16 Nisan gecesinden itibaren atılması gereken adımları atmadı, ‘Hayır’ iradesini temsil eden bir anlayışa uygun, partideki farklı fikirleri karar süreçlerine dâhil etmek yerine, disiplin kararları dayatıldı” dedi ve “mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum” diyerek görevlerinden istifa etti.

Sağcıların, siyasal İslamcıların Böke’nin dini ve etnik kimliğine yönelik saldırılarına çokça tanık olmuştuk, ancak Genel Başkan tarafından kontenjandan milletvekili adayı gösterilen, daha sonra parti sözcüsü yapılan, daha da önemlisi son kurultayda delegeler tarafından Parti Meclisi’ne birinci sıradan seçilen Böke görevden istifa edince yapılan saldırılar kendisine solcuyum diyen herkes için bir utanç vesilesidir.

Böke’yi eleştiren çevreler, hele MYK ve PM üyeleri bu “eleştirilerini” daha önce yapsalardı bir ölçüde anlaşılabilirdi. Böke görevdeyken ona övgüler düzen bu “anlı-şanlı” kişiler, Böke istifa edince demediklerini bırakmıyorlar. Yetmiyor, sağda solda Böke’yi ‘’ajan’’ ilan ediyor, bu yönde yazılar yayınlattırıyorlar! Bu siyasal ahlaksızlıktır!

CHP gibi bir kitle partisinde farklı siyasi eğilimler hep olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Sol da, sosyal demokrasi de bu gerçek, olmazsa olmazdır! Selin Sayek Böke’nin istifa mektubunda belirttiği gibi bütün beceri, “partideki farklı fikirleri sağlıklı bir biçimde karar süreçlerine dâhil etmektir”.

Devlete kafa tuttuğu, idam sehpasını tekmelediği için Denizlere övgüler düzenler, bırakın devlete kafa tutmayı, parti içinde Genel Başkan veya İl Başkanı karşısında düşünce özgürlüğüne bile sahip çıkamıyorlar.

İnsanın yüzü kızarır, utanır! Parti organları, ili, ilçesi, kadın ve gençlik örgütlenmesi sosyal demokrasiye yakışmayan bu yaklaşımlara “dur” demeli, tavır almalıdır! Parti Meclisi’ne delegelerin oyuyla birinci ve üçüncü sıradan seçilmişlere yapılan bu saldırılar doğrudan parti iradesine yapılmış demektir!

Partimiz CHP’nin ideolojik-politik hattına bu saldırılar yakışmıyor, bu saldırıları yapanlar da CHP’ye de sola da yakışmıyor!

10 Mayıs 2017, İstanbul
CHP’de Devrimci Demokratlar

EN SON EKLENENLER