Lavrov, Trump ile görüştü: Birlikte çalışmaya devam edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, görüşmenin basına kapalı yapıldığını aktardı. Lavrov-Trump görüşmesine ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da katıldı.

GÜNDEMDE SURİYE VE UKRAYNA VARDI

Görüşmede Suriye ve Ukrayna krizleri başta olmak üzere, çeşitli konuların ele alınması bekleniyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Lavrov’un terörle mücadele konusunu da gündeme getirmeyi planladığını kaydetmişti.

1 saatten fazla süren görüşmenin ardından Lavrov, Beyaz Saray’dan ayrıldı.

TRUMP: SURİYE’DEKİ KORKUNÇ ŞİDDET OLAYLARINI DURDURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Trump, Lavrov ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Suriye’de şiddet olaylarını sonlandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Lavrov ile yaptıkları görüşmenin çok iyi geçtiğini ifade eden Trump, Suriye’de korkunç şiddet olaylarının son bulması gerektiğini ve herkesin bu doğrultuda çalıştığını vurguladı.

LAVROV: SURİYE’DE GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİNİ KONUŞTUK

Rus Dışişleri Bakanı da, Trump ve ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile Suriye’deki gerilimi azaltma bölgelerini görüştüklerini ifade etti. Bunun şiddeti azaltmaya yönelik bir adım olduğunu kaydeden Lavrov, Washington’daki görüşmelerin Suriye’de siyasi çözüme ulaşılmasına katkı sunmasını beklediklerini vurguladı.

LAVROV: ASTANA VE CENEVRE SÜREÇLERİNDE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Rusya ve ABD arasında, Suriye’deki şiddete son verme konusunda ortak anlayışın hakim olduğuna da dikkat çeken Lavrov, iki ülkenin Astana ve Cenevre süreçlerinde birlikte çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

EN SON EKLENENLER