Selamet Yeşilmen dosyası 18 aydır soruşturma aşamasında

Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağı sırasında kapısının önünde polis kurşunuyla öldürülen 5 çocuk annesi Selamet Yeşilmen’in dosyası halen soruşturma aşamasında. Abdurrahim Yeşilmen, eşinin faillerinin bulunup yargılanmasını istiyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 15 Kasım 2015 tarihinde devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında, Fikret (17) ve Sevcan (9) isimli iki çocuğu ile merdivenlerden bahçeye inen 5 çocuk annesi ve hamile Selamet Yeşilmen, zırhlı araçtan açılan ateş ile öldürülmüştü. Olaydan sonra Yeşilmen’in ailesi avukatlar aracılığıyla Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve savcılığa ifade vermişti. Aradan geçen onca zamana rağmen Yeşilmen’in ölümüne ilişkin açılan dosya halen soruşturma aşamasında. Ailenin tazminat için Mardin İdari Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ise halen sonuçlanmış değil. Bütün delillerin savcılığın elinde olduğunu belirten Yeşilmen’in eşi Abdurrahim Yeşilmen, eşinin faillerinin bulunmasını istiyor.

‘EŞİMİ ÖLDÜRENLERİ BULUN’

Yasak döneminde Fırat Mahallesi’ndeki evlerinin yıkılmasından dolayı çocukları ile birlikte Şırnak’ın İdil ilçesine yerleşen Abdurrahim Yeşilmen, şuana kadar hiçbir failin yargılanmamasına tepki gösterdi. Ellerindeki bütün delilleri savcılığa teslim etmelerine rağmen hiçbir davanın açılmadığını kaydeden Yeşilmen, “Eşim öldürüldü ve iki çocuğum yaralandı. Buna rağmen hiçbir şey yapılmadı. Sadece eşimi öldürenlerin bulunup yargılanmasını istiyorum. Türkiye’deki hukuk yolları tükense dahi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuruda bulunacağım” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

‘KIZIM, PSİKOLOJİSİ VE GÖZÜNDEN DOLAYI SÜREKLİ KONTROL ALTINDA’

Annesinin öldürüldüğü sırada yaralanarak bir gözünü kaybeden Sevcan adlı çocuğunun son durumu hakkında da bilgi veren baba Yeşilmen, olaydan sonra her ay tedavi için rutin bir şekilde hastanelere gittiğini söyledi. Küçük kızının hem psikolojik hem de gözünden dolayı sürekli doktor kontrolünde yaşadığını vurgulayan baba Yeşilmen, “Bugüne kadar bu durumdan dolayı hiçbir iş yapamadım. Genelde İstanbul ve Kayseri’deki hastanelere gidiyorum. Şuana kadar 70 bin TL hastane masrafı ödemek zorunda kaldım. Sevcan’ın son bir ameliyatı kaldı. Onun için de 15 bin TL istiyorlar” dedi.

EN SON EKLENENLER