Alevi pirlerinden Özakça ve Gülmen için ‘Omuz ver, ses ver’ çağrısı

OHAL koşullarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden çıkarılan Öğretmen Semih Özakça ve Akademisyen Nuriye Gülmen, “İşimizi geri istiyoruz” diyerek başlattıkları açlık grevi 65 gününde Alevi Pirler de hazırladıkları video ile destek çağrısında bulundu.

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevlerinin 65. gününde Alevi pirleri de yayınladıkları video ile destek mesajı verdiler. Alevi pirlerinden, İmam Rıza Ocağı Piri Celal Fırat, Baba Mansur Ocağı Piri Eren Yıldırım, Güvenç Abdal Ocağı Dedesi Sefa Öztürk, Baba Mansur Ocağı Piri Gökmen Savak, Derviş Cemal Ocağı Piri Hasan Hayri Şanlı ve Hüseyin Abdal Ocağı Piri Hüseyin Gazi Metin yayınladıkları videoyla destek çağrısında bulundu.

Yaşamın kutsal olduğuna dikkat çeken pirler, işleri için mücadele eden eğitimcilere, herkesin ses vermesi, mücadeleye ortak olma çağrısında bulundu.

Alevi Pirleri, “İnancımız gereği, bu ölüme sessiz kalmayız. Değerli hocalarımız ölmesin, sakat kalmasın. Yolumuzun ışığıdır onlar” ifadelerini kullandı

Öte yandan yazılı bir mesaj yayınlayarak hükumete seslenen, Hüseyin Abdal Ocağı Piri Hüseyin Gazi Metin Dede, “Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Süryani, Ezidi, Sendika Örgütleri ve Demokratik kitle örgütleri, halkların kardeşliğini savunan, iki akademisyen iki aydır işi, aşı için açlık grevindeler. Neden bu canların ölümlerini bekliyorsunuz. Bizi yönetenler, neden sesimizi duymuyorsunuz, çare aramıyorsunuz? sorusunu sorarak tepki gösterdi. Destek verenlere teşekkür ederim, seyirci kalanları kınıyorum. Alevi kanaat önderi olarak iki canımızı destekliyorum” dedi.

PİRHA

 

 

 

CHP vekilleri 1 günlük açlık grevi yaparak sanatçı ve aydınlar da hazırladıkları video ile hükumete çağrıda bulunarak destek vermişti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ise bugün Gülmen ve Özakça’ya destek olma amacıyla 1 günlük açlık grevi kararı aldı. PSAKD bu akşam saat:18.00’de  tüm şubeleriyle bir günlük açlık grevine girecek.

NE OLMUŞTU?

Akademisyen Nuriye Gülmen, FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti. Semih Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti. Gülmen ve Özakça, 10 Mart’ta Ankara’da açlık grevine başlamıştı. Gülmen ve Özakça eylem esnasında birçok kez gözaltına alındılar. (HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER