ALMANYA’DA ALEVİ AKADEMİSİ: DELİL EĞİTİM AKADEMİSİ AÇILIYOR

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Hüseyin Mat, Delil Eğitim Akademisi’nin çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Mat, konuya yönelik  yaptığı yazılı açıklamada Delil Eğitim Akademisi hakkında bilgi verdi

Mat açıklamada, Aleviliğin hümanist bir düşünceye sahip ve direnişçi kimliğini nedeniyle, tarihin her döneminde zalime karşı mazlumun yanında olduğunu, bu nedenle hep mevcut egemen iktidarların hedefi haline geldiğini belirtti. Aleviliğin çıkarcı, menfaatçi ve biatçı bir toplum projesinin panzehiri olduğunu kaydeden Mat, “Tüm baskı ve katliamlara inat inancımız ikrar verdiği bu yolda kararlı bir şekilde yaşamış ve bugünlere gelmiştir. Ama, özellikle kentlere ve yurtdışına doğru iç ve dış göç ile Alevilikte ciddi bir asimilasyon ve erozyona sebep olmuştur. Ciddi bir bilgi kirliliği ve bize ait olmayan bir tarih, bir terminoloji ve öğreti anlayışı her geçen gün Alevi dünyasında hakim olmaya başlamıştır. Bu inkârcı, asimilasyoncu süreci durdurmanın önemli bir yolu da, eğitim ve akademik mücadelenin önemini bilince çıkartmaktır“ dedi.

“PROFESYONEL KADROLAR VE BİLİMSEL KURUMLAR OLUŞTURULMALI”

“Aleviliği, Aleviler içten ve dıştan kuşatan akıl ve hakikat dışı tüm gerici ve asimile edici düşüncelere ve ilahiyatçı “akademik müdahalelere” karşı, Alevi haraketinin kendi akademisyenleriyle, kendi akademisiyle, kendine ait, özgün ve hakikatı bilgi ve düşünceleriyle akademik mücadele zemininin yaratması zorunludur“ diyen Mat, bunun ise ancak Delil Eğitim Akademisi gibi projeleri daha da büyütüp, bilimsel ve eleştirel düşüncelerin akademik mücadele için kurumsallaşmasını sağlamakla mümkün olacağını söyledi.

Eleştirilen ve itiran edilen her alana dair düşünsel alternatiflerin ortaya konmansı gerektiğini savunan Mat, “Avrupa Alevi Hareketi elde ettiği kazanımların korunabilmesi ve geliştirilebilmesi için profesyonel kadroların ve bilimsel kurumların oluşturması zaruri bir ihtiyaçtır. Alevilere yönelik adaletsizliklere, katliamlara, asimilasyona, yok saymaya, ayrımcılıklara ve haksızlıklara sadece itiraz ederek, sadece eylemsel tepki vererek, haklı mücadelemizi yarınlara taşımamız imkânsızdır“ dedi.

“AVRUPA’DA ALEVİLER TARİHLERİNİN EN ÖNEMLİ MEVZİLERİNİ KAZANDILAR”

Mat açıklamanın devamında şunları belirtti:

“Eğitim ve akademik alandan gelen saldırılar, Alevileri de asimile edici en tehlikeli ve kimliğimizi başkalaştırarak yok edici saldırılar kategorisindedir. Dolayısıyla Avrupa Alevi Hareketi olarak bugün yapacağımız tercih, aynı zamanda yarınlarımızın şekillenmesinde ve 10-15 yıl, 30 yıl sonrasına dair bir gelecek vizyonu inşa edecek dinamik bir yapıyı inşa etmek olmalıdır.

Bu bağlamda, Avrupa´daki asli işlerimize ve sorumluluklarımıza yoğunlaşmanın doğru bir adım olacağını düşünüyoruz. Çünkü Avrupa’da Aleviler tarihlerinin en önemli mevzilerini kazandılar, birinci görevleri bu mevzileri korumak, kollamak ve geliştirip yarınlara güçlü bir şekilde taşımak olmalıdır. Ancak bu mücadele şekliyle Türkiye başta olmak üzere dünyanın her bölgesindeki Alevilere ve dostlarına faydamız olabilir. Elde edilen mevziler kaybedildiğinde bırakın dostlarımızı, kendimize bile faydamız olamaz.

RESEPSİYON 1 ARALIK’TA ESSEN ÜNİVERSİTESİ’NDE

Bu perspektifle yürüttüğümüz çalışmalarımız ürünlerini vermeye devam ediyor. Uzun ve sabırlı çalışmalarımızın sonucunda kendimize ait bir akademi kurma aşamasına gelmenin mutluluğunu ve müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Uzun süredir üzerinde çalıştıǧımız Delil Eğitim Akademisi´nin son aşamasına geldiğimizi müjdelemek istiyoruz.

1 Aralık 2017 Cuma günü güzel bir resepsiyonla Delil Eğitim Akademisi´nin resmi açılışını Essen Üniversitesi´nde yapacağız. Resepsiyona birbirinden değerli bilim insanları, siyasi parti temsilcileri, inanç kurum temsilcileri ile birlikte, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte olacağız. 2 Aralık 2017 Cumartesi günü 1. Uluslararası Avrupa Alevilik Sempozyumu´nu gerçekleştireceğiz.“

Pirha

EN SON EKLENENLER