Birine ‘iktidar’ beraatı diğerine ‘iyi hal’

6 yaşındaki bir kız çocuğuna eniştesi ve kuzeninin cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Kuzen, hakkında açılan davadan beraat ederken, enişte hakkında ise dava dahi açılmadı. Amed’de de zihinsel engelli çocuğa istismarda bulunan zanlıya ‘iyi hal’ indirimi yapıldı.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, köşesinde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’den aldığı bir cinsel istismar davasının sonucunu paylaştı. Arman, 5,5 yaşındaki bir kız çocuğuna, teyzesinin oğlu ve eniştesinin cinsel istismarda bulunduğunu yazdı. Teyze oğlu hakkında açılan dava sonunda verilen 12 yıllık cezanın Yargıtay’da bozularak beraat ettiğini, enişte (teyze oğlunun babası) hakkında ise dava dahi açılmadığını ifade etti. Arman, enişte hakkında dava açılmamasının nedenini “Çünkü iktidara mensup siyasi bir figür kendisi!” diye yazdı.

İstismara ‘iyi hal’ indirimi

Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesinde ise İbrahim Tunç isimli erkeğin, 13 yaşındaki engelli kız çocuğuna 14 ve 28 Mart 2015 tarihlerinde iki defa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Sanık Tunç, hakkında “Cinsel istismar”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “tehdit” suçlarından açılan davanın karar duruşması görüldü. Mahkeme sanığın 14 Mart’ta cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, 8 yıl hapis cezası verdi. Cezayı ‘iyi hal’den 6 yıl 8 aya düşürdü. Mahkeme, 28 Mart’ta aynı çocuğa yönelik aynı suça ise beraat kararı verdi. Mahkeme tutuklanma talebini de reddetti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER