Kadınlar Gurbet Aydın’ı andı

TJA’lı kadınlar, Kürt sanatçı Gurbet Aydın’ı ölümünün 25. yıl dönümünde andı.

Batman’da TJA’lı kadınlar, sanatçı Gurbet Aydın’ı (Mizgin) ölümünün 25. yıl dönümünde andı. Mezopotamya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda kadın katıldı.

Etkinlikte konuşan TJA aktivisti Gülistan Erdinç, Mizgin’nin hem kadın özgürlük mücadelesi hem de sanat mücadelesi verdiğini söyleyerek şunları söyledi: “Mizgin, inandığı bu mücadeleyi kendi imkanları ile verdi. Bu yüzden hem yaptığı müzikle hem de göstermiş olduğu direnişle Kürt halkının ve kadınların kalbinde yer edinmiştir. Mizgin şahsında kadın özgürlük mücadelesi veren tüm kadınların göstermiş olduğu bu mücadeleyi sahipleniyoruz. Kadınlar olarak onların göstermiş olduğu bu özgürlük ve direniş yolunu kendi aydınlık yolumuz olarak görüyoruz.”

‘MİZGİN KADINLARA BİR DİRENİŞ BIRAKTI’

Mizgin’nin kardeşi Şükran Aydın ise onunla yaşadığı anılarını anlatarak şunları paylaştı: “Mizgin direnişi önce kendi ailesinde ve çevresinde başlattı. Bir direniş bıraktı bize. Hepimiz onun bıraktığı bu mücadelesini savunuyoruz. Mizgin her zaman direniş ruhluydu ve her zaman kadın mücadelesini verdi” diye konuştu.

Etkinlik, sinevizyon gösterimi ve MKM’li sanatçıların ezgileriyle devam etti.

EN SON EKLENENLER