Köy yolları kayalarla kapatıldı

Hakkari turizmine büyük katkı sunan Cilo Buzulları’nın da bulunduğu Cennet-Cehennem Vadisi ile Spixane ve Bala yaylalarına ulaşımı sağlayan yollar, iş makinalarıyla tonlarca ağırlığındaki kayalar bırakılarak kapatıldı.

Hakkari merkeze bağlı Oğul (Tale), Berwar mıntıkasında bulunan çok sayıda köy ve Kırıkdağ (Dêzê) bölgesinde bulunan Spixane ve Bala yaylalarına ulaşımı sağlayan yollar devlet tarafından ulaşıma kapatıldı. Güvenlik gerekçesi ile geçtiğimiz yıl yine onlarca köyün bulunduğu Berwar mıntıkasında bulunan köylülerin de yolarını kapatmış, Kasım ayında kar yağışından sonra yollar yeniden trafiğe açılmıştı.

BİNLERCE SAKİNİ OLAN KÖYLERİN YOLLLARI KAPATILDI

Kent merkezine yaklaşık yarım saat mesafede bulunan Erziki yoluna 4 ayrı yerde barikatlar kurulurken, köylüler öğrencilerin olduğunu ve yarım saatlik yolu, 4 saatte ancak gidebildiklerini söylüyor. Ördekli, Doğanlı, Kaymaklı köylerinin de bulunduğu yaklaşık 8 köye ulaşım sağlanan yolun tekrardan ulaşıma açılmasını isteyen köylüler, binlerce insanın yaşadığı köyde yolların kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirtiyor.

‘BUZULLARA GİDEN YOLAR DA KAPATILDI’

Öte yandan geçmişte kentin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sunan bölgelerin başında gelen Buzul Göller ve Cilo Buzullarının da bulunduğu Cennet Cehennem Vadisi, Spixane ile Bala yaylalarına ulaşımı sağlayan yolara iş makinaları yardımı ile tonlarca ağırlığındaki kayalar bırakılarak trafiğe kapatıldı.

BAHARIN GELİŞİ İLE BİRLİKTE YOLLAR KAPANIYOR

Oğul ve Ceylanlı köylerinde arıcılık ile uğraşan ve yoların neden kapatıldığını anlamadıklarını belirten ve ismini vermek istemeyen bir köylü, “Geçtiğimiz yıl da bizim yolarımızı kapattılar. Bizler ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ana caddeden köye 17 kilometre ediyor. Arılarımız köyde kaldı. Yollara kocaman hendekler kazılarak ulaşıma kapatıldı. Köy her gün yürüme mesafesinde değil. Bu mevsimde köylerimizde yüzlerce çeşit ot vardı. Arılarımıza bakarken dağlardan geçimlerimize katkı amaçlı pancar toplar geçinirdik. Ama tam mevsimin başlangıcında devlet yolları kapatıp geçişlerimizi engelledi” dedi.

EN SON EKLENENLER