Sibel Çapraz’a 6 yıl 3 ay hapis cezası

 Yüksekova’da 2015 yılında yaşanan çatışma sırasında kolundan yaralanan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkâri İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz, tahliye edildiği davadan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 27 Kasım 2015 tarihinde yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz’ın 28 Şubat’ta görülen duruşmasında, mahkeme ev hapsine karar vererek tahliye etmişti.

“Örgüt üyesi olma” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla yargılanan Çapraz’ın karar duruşması, Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Çapraz’ın avukatı ve ailesi katıldı. Çapraz hakkında verilen adli kontrol şartı devam ederken, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan beraatına karar verildi, “Örgüt üyesi olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Önceki ay bağırsak ameliyatı ve safra kesesi ameliyatı olan Çapraz’ın ev hapsi devam ederken, İstanbul’da 3 ameliyatı daha geçirmesi gerektiği belirtildi.

EN SON EKLENENLER