Tahliye edilen arkadaşlarını ziyarete giden öğrencilere gözaltı

Malatya’da cezaevinden tahliye olan Umut Çalışkan ve Aydın Kara isimli arkadaşlarını ziyarete giden 6 üniversite öğrencisi, Kara ve Çalışkan ile birlikte gözaltına alındı.

Malatya’nın merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan bir öğrenci evine çok sayıda polis tarafından dün akşam geç saatlerde baskın düzenlendi. Baskında Ayşenur Aslan, Berivan Şahin, Eyüp Bilici, Mehmet Sümer, Umut Çalışkan, Aydın Kara, Muazzez Kaya ile soyadı öğrenilemeyen Leyla isimli üniversite öğrencileri ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Ters kelepçelenip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı belirtilen öğrencilerden astım hastası olan Muazzez Kaya’nın polis aracında fenalaştığı ve polislerce emniyete götürülmeden serbest bırakıldığı belirtildi. Sabah saatlerinde Kaya’nın evine tekrardan baskın yapan polis Kaya’yı yeniden gözaltına aldı.

Öğrencilerin Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM şubede tutulduğu öğrenilirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Öğrencilerin, geçen gün cezaevinden tahliye olan arkadaşları Umut Çalışkan ve Aydın Kara’yı ziyaret etmek için evde topluca bulundukları öğrenildi.

3 YURTTAŞ TUTUKLANDI

Öte yandan Malatya’nın Yazıhan ilçesinde önceki gün gözaltına alınan Hikmet Ölmez, Deniz Yalçın ve Hamza Çalışkan isimli yurttaşlar, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. 3 kişi, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

EN SON EKLENENLER