CHP Bolu İl Yönetimi’ne kayyum atandı

Mahkeme CHP Bolu İl Yönetimi’ne kayyum atanmasına karar verdi. Kayyumun il yönetimini seçimlere götürmesi bekleniyor.

Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Bolu İl Yönetimi’ne 3 kişilik kayyum atanmasını karar verdi. Kayyum heyetinin il yönetimini seçimlere götürmesi bekleniyor.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 2 CHP Bolu il yöneticisinin “FETÖ” soruşturması kapsamında dün adliyeye çıkartıldığını ve biri tutuklanırken diğerinin adli kontrolle serbest bırakıldığını hatırlattı. Kayyım heyetinin görevini hızlı bir şekilde yerine getirmesi temennisinde bulunan Özcan, “Bugüne kadar sızmış başka FETÖ şüphelileri varsa bunlardan partiyi bir an önce arındırırız ve yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

Hürriyet’in haberine göre, Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın yedinci duruşmasına, davacı Mehmet İlker Karaoğulları ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek, CHP İl Yönetimi’ne İsmail Uludağ, Cemal Bakan ve Selma İşbilir’den oluşan 3 kişilik çağrı heyeti atanmasına karar verdi. Burhan Yıldırım da çağrı yedek üyesi olarak belirlendi.

‘FETÖ ŞÜPHELİLERİ SIZMIŞ’

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında, dün itibarıyla 2 CHP Bolu il yöneticisinin ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında adliyeye çıkartıldığını ve biri tutuklanırken diğerinin adli kontrolle serbest bırakıldığını anımsattı. Bu olayın kendisini son derece rahatsız ettiğini söyleyen Özcan, “Ben bugün çıkıp normal şartlarda CHP Bolu Yönetimi üzerindeki bu şaibenin bir an önce kalkmasını, bu nedenle de il yönetiminin topyekun istifasını isteyecektim ancak daha önce açılmış bir dava vardı zaten il yönetiminin değişmesi, olağanüstü il kongresine gidilmesiyle ilgili o dava da bugün sonuçlandı. Mahkeme, Bolu il yönetim seçimlerinin yenilenmesi için bir kayyum tayin etti” şeklinde konuştu.

Kayyum heyetinin görevini hızlı bir şekilde yerine getirmesi temennisinde bulunan Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hızlı bir şekilde il yönetimi seçimlerini yaparız ve bugüne kadar sızmış başka FETÖ şüphelileri varsa bunlardan partiyi bir an önce arındırırız ve yolumuza sağlıklı şekilde devam ederiz. Bu CHP yönetimlerinde ilk kez oluyor. FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınan, akabinde biri tutuklanan, biri de adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 yönetim kurulu üyesinin durumları ile ilgili örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Tekin Bingöl’e ve genel başkanımıza ayrıntılı olarak bilgiyi izah ettim.”

NE OLMUŞTU?

Kasım 2015’teki CHP Bolu İl Kongresi’nin usulüne uygun yapılmadığı iddiasıyla eski Parti Meclis Üyesi Bolu delegelerinden Mehmet İlker Karaoğulları, topladıkları imzalarla Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak, olağanüstü kongre taleplerinin gerçekleşmesini istemişti.

EN SON EKLENENLER