İdil yaşamını yitirdiği yerde anıldı: Öfkemiz acımızdan daha büyük

İBB’ye ait hafriyat kamyonun altında kalarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule İdil Dere ölümünün birinci yılında anıldı. Anne Nesrin Aslan, “İdil yok. Ne yaparsa yapayım İdil yok. Sorumlular cezalandırılsın. Öfkemiz acımızdan daha büyük” dedi.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hafriyat kamyonun altında kalarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümünün birinci yılında anıldı. Anmaya, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Dere’nin annesi Nesrin Aslan ve babası Bedran Dere, Dere’nin arkadaşları yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Dere’nin anısına yapılan anıtın üzerine Dere’nin fotoğrafları asıldı. Anmaya katılanlar, “1 yıl oldu İdil yok. Adalet yok. Kimse yargılanmadı” dövizi taşıdı.

‘BİR YIL OLDU İDİL YOK’

Anmada ilk önce Dere’nin arkadaşı Damla Özen söz aldı. Dere’nin olayına ilişkin yaşanan hukuksuzluğa dikkat çeken Özen, davanın açılması ve sorumluların yargılanması için İstanbul Valiliği’nden gelecek onayı beklediklerini belirterek, “Adalet arıyorduk. Şimdi vicdan arıyoruz. Adaleti önleyenlere sesleniyoruz; adaletin önünden çekilin, sonunda mahkeme karar verecek. Bir yıl oldu, İdil yok. Acımız tarifsiz” diye konuştu.

Kadıköy Kent Dayanışması’ndan Üzeyir Uludağ, “Kadıköy’ün her tarafı inşaat dolu. İnşaat terörü sonucu yaşamını yitiren İdil’in cinayetinden sorumlu olan başta İBB ve Kadir Topbaş olmak üzere bu alanda denetimsiz, kontrolsüz iş makinaları ve kamyonların çalışmasına izin veren yetkililerin, adaletin önünde cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

BABA DERE: HUKUKSAL SÜREÇ YAVAŞLATILIYOR

Baba Bedran Dere ise, kızının ölümüne ilişkin yapılan soruşturmalarda şu ana kadar iki savcının değiştirildiğine dikkat çekti. Yapılan değişikliklerle davanın açılma sürecinin yavaşlatılmak istendiğini kaydeden baba Dere, “Valilik hala cevap vermedi. Buradaki engellemelere baktığımızda hukuksal süreç zorlu geçecek. Ama yalnız değiliz. Dayanışmamız her geçen gün artıyor” dedi.

KERESTECİOĞLU: ZULMÜN KENETLENMESİ

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu de, Dere olayında yaşanan hukuksuzlukları “Zulmün kenetlenmesidir” tanımlaması yaparak, “Bu olayda sorumsuzluğu olan herkes gereken cezayı alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Burası yaya yoludur. Huzur bulmak isteyenlerin yeridir ama buna da izin vermediler” diye konuştu.

CHP’Lİ ADIGÜZEL: ADALET İSTİYORUZ

Rant hırslarıyla insanların yaşamını yitirdiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, AKP’yi kastederek, “Yaşama ve yaşam hakkını saygıları yok. Hesap verecek olanlar saklanıyor” dedi. Geçtiğimiz günlerde Silopi’de polis panzerinin evlerine çarpması sonucu iki çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatan Adıgüzel, “Güneydoğu ve Doğu’da insanlar TOMA ve panzerlerin altında kalarak, yaşamlarını yitiyorlar. Burada da hafriyat araçlarının altındadır. Adalet istiyoruz. Vicdanlarınız öldü mü? Vatandaşlarımız ölüyor. Hesap vereceksiniz” diye konuştu.

ANNE ASLAN: ÖFKEMİZ ACIMIZDAN DAHA BÜYÜK

Anne Nesrin Aslan da, gazetecilerin 14 Mayıs Anneler Günü’ne ilişkin sorduğu soruya “İdil yok. Ne yaparsa yapayım İdil yok. Sorumlular cezalandırılsın. Öfkemiz acımızdan daha büyük” cevabını verdi.

EN SON EKLENENLER