ODTÜ’de coşkulu ‘Devrim Yürüyüşü’

ODTÜ’de her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Devrim yürüyüşü’ ile binlere ulaşılırken, üniversite öğrencileri geçmişten bu yana alınan devrimci geleneklerin mirasıyla mücadeleden geri durmayacakları mesajı verdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Devrim yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. HDK, EMEP, SGDF, FKF, Öğrenci Kolektifleri, SDH, ESP, SEP, EMEK Birliği, Gençlik Muhalefeti, Emek Gençliği, Anarşistler, TKP, LGBTİ’ler olmak üzere Ankara’daki diğer üniversitelerden gelen öğrenciler de renkleriyle, bayraklarıyla, flamalarıyla yürüyüşteki yerlerini aldı.

Kampüsün 3’lü Amfi ve Fizik Bölümü önünde bir araya gelen öğrenci toplulukları, yürüyüş öncesinde yaşamını yitiren devrimciler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

‘BU ÜLKENİN DEVRİMCİLERİ ZULÜME SUSMADI’

Yürüyüş öncesinde öğrenciler adına Uras Cumhuriyet isimli öğrenci açıklama yaptı. Geçmişten bu yana alınan devrimci geleneklerinin mirasıyla mücadeleden geri durmayacaklarını ifade eden Cumhuriyet, “Bu gün sadece kendimiz için değil, gazeteci, akademisyen, kadın, çocuk, işçiler olsun yani tüm toplumun gerçek değerlerinin temsilcileri olarak buradayız. 16 Nisan’da hileyle ‘başkanlığı geçirdim bundan sonra benim borum öter’ diye düşünenler bu ülkenin devrimcilerinin baskı, zulüm ve katliamlara karşı hiçbir zaman susmadığını da çok iyi bilirler” diye konuştu.

‘EKİM DEVRİMİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR’

Cumhuriyet sözlerini şöyle sonlandırdı: “ Bundan tam 100 yıl önce sınıfsız, sınırsız insanın kurdu olmadığı bir toplum yaratmak için bu güne kadar atılmış en büyük adım olan Ekim Devrimi yolumuzu aydınlatıyor. Tüm insanlığın içine sürüklendiği bu karanlık dehlizden çıkmanın yolu Ekim’lerdedir. Yaşasın devrim ve sosyalizim”

Konuşmanın ardından öğrenciler kortejler eşliğinde Devrim Stadyumu’na doğru yürüyüşe geçti. Kortej, stadyumda bulunan öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı. Öğrenciler daha sonra stadyumun çimlerinde mumlarla “Devrim” yazdı. Konserin başlamasıyla birlikte ODTÜ’lü öğrencilerin oluşturduğu ‘Zahter Grubu’ sahne aldı. Daha sonra öğrenciler Kürtçe şarkılar eşliğinde alkış, zılgıtlarla halay çekti.

EN SON EKLENENLER