Önder: Özgürlük bayrağını yere düşürmeyeceğiz

Partisinin Ankara kongresinde konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, özgürlük bayrağını yere düşürmeyeceklerini belirterek, “Türkiye iktidarı ve bizim dışımızdaki muhalefetiyle hikayesini bitirmiş durumda” dedi.

HDP Ankara İl Örgütü 2. Olağan Kongresi, yüzlerce kişinin katılımıyla Ankara Neva Palas Otel’de yapıldı. Kongre salonuna, “Sur, Cizîr, Gever, Şirnex direndik direneceğiz”, “Kadın özgürleştikçe mücadele büyüyor susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” yazılı pankartlar asıldı. Çok sayıda partili ve delegein katıldığı kongreye, HDP bileşenleri ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve MYK üyesi Atiye Eren katıldı.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya’dan sonra konuşan HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, şunları söyledi: “Zor bir süreçten geçiyoruz. Düşman karşısında kayıplar vermek ve bedel ödemek kaybettirmez. Bir mücadeleyi kaybetmek o mücadelen vazgeçmekle başlar. Şükür ki HDP’li olmak bir direniş geleneğini sahiplenmek, bunu onurla taşıyabilmektir. Biz vazgeçmeyen bir partinin, bir adresin neferleriyiz. Bununla da gurur ve onurluyuz. Biz vazgeçmediğimiz sürece ‘Mutlaka kazacağınız’ diyorum.”

‘İTİBAR BAŞA DEĞİL SONADIR’

HDP Ankara Milletvekili Önder de, “Bizde bir tabir vardır; itibar başa değil sonadır. Bu partideki sorumluluklar ve görevler eşbaşkanlıklar dahil seçim sistemi ve siyasi partiler yayasının dayattığı bir zorunluluktur. Onun dışında meselenin bir gerçek boyutu var ki bu partinin en sıradan emek verenle eşbaşkanlık sorumluluğunu üstlenen yoldaşlara varana kadar mutlak bir kardeşlik ve eşitlik vardı. Hiyerarşi bizden uzaktır, uzak kalacaktır” diye konuştu.

‘ÖZGÜRLÜK BAYRAĞINI YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ’

Önder, konuşmasını devamla şöyle sürdürdü: “Türkiye iktidarı ve bizim dışımızdaki muhalefetiyle hikayesini bitirmiş durumda. Özgürlükler için irade koyan hangi siyasi temsiliyet varsa başta HDP olmak üzere hepsine siyasi soykırım uygulanıyor. Faşizan bir yönetimin inşa edilmeye başlandığı bir noktadayız. Burada devrimci mücadelen başka da yolumuz yok. İktidarın tasfiye etmek istediği bütün alanlarda demokratik mücadeleyi büyütmek zorundayız. Yeni seçilen sorumluluk alacak olan il yöneticilerimiz de bunu yapacaktır. Sayın Öcalan başta olmak üzere cezaevindeki bütün yoldaşlarımıza özgürlük mücadelesinde bu bayrağı yere düşürmeyeceğimize ancak yukarı çıkartacağımıza söz veriyoruz.”

EN SON EKLENENLER