Hanım Yavuzel: Anneler günü özgürlüğün müjdelendiği gündür

Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel, “Ben bu anneler gününü kabul etmiyorum. Ne zamanki bize özgürlüğün müjdesi gelse, o zaman biz canı gönülden annelerin gününü kutlamış oluruz” dedi.

Urfa’da Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Urfa Barış Anneleri Meclisi, 14 Mayıs Anneler Günü vesilesiyle Haliliye ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, Cizre’de bodrumda arkadaşları ile birlikte öldürülen DBP PM Üyesi Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel’in yanısıra çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte, anneler Kürtçe ve Türkçe şarkı söyleyip, şiirler okudu. Demokrasi mücadelesinde çocuklarını yitiren annelerin konuşmaları zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

‘ANNELERİN YÜREĞİ VOLKAN’

Annelerin anneler gününü kutlayan HDP Urfa il Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, yaşanan savaştan kaynaklı her gün gençlerin toprağa düştüğünü, kadınların temennisinin savaşın son bulması olduğunu söyledi. Sürücü, anaların kendi elleri ile çocuklarını kara toprağa koyduğunu ve yeterince ağladıklarını dile getirdi. Savaşta kızını kaybeden Barış Annesi Hedle Oğur ise, “Bütün annelerin yürekleri volkan dağı kadar öfkeli, kederli ve acı doludur. Tüm anneler barış diyor ve barış istiyor. Bu savaşın durmasını temenni ediyorum. Cezaevindeki annelerin anneler gününü kutluyorum. Anneler ağlamasın diye bir proje çıkartmışlardı. Ancak yaşanan savaş koşullarında ağlamayan anne bırakmadılar” dedi.

‘ASIL ANNELER GÜNÜ ÖZGÜRLÜĞÜN MÜJDELENDİĞİ GÜNDÜR’

14 Mayıs’ın anneler günü olarak kabul edildiğini belirten Mehmet Yavuzel’in annesi Hanım Yavuzel, “Ben bu günü anneler günü olarak kabul etmiyorum. Anneler günü ne zamandır, bizim için ne zaman ki çocuklarımız yanımızda olur, o zaman anneler günü olur. Bu devlet bizim çocuklarımızı bodrumlarda cayır cayır yakarak katletti. Ben bu anneler gününü kabul etmiyorum. Ne zamanki bize özgürlüğün müjdesi gelse, o zaman biz canı gönülden annelerin gününü kutlamış oluruz” dedi.

EN SON EKLENENLER