Soma’da geride kalanlara kadrajdan bakmak

Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Uğur Günay Yavuz’un çektiği fotoğraflardan oluşan “301+” isimli fotoğraf sergisi, Soma faciasının 3’üncü yıldönümünde İstanbul Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs Cuma günü açıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Yavuz, projenin amacının 301 rakamının ötesinde, babasız kalan 432 çocuk, eşini kaybeden 255 kadın olduğunu, 301 madencinin anne ve babalarının evladını elleriyle toprağa verdiğini, gidenlerin ardından geride kalanların hayatta kalma çabasına tanıklık etmek ve bu tanıklığı paylaşmak olduğunu belirtti.

“301+” isimli fotoğraf projesinin çekimleri 301 kişinin yaşamını yitirdiği ve üç yıl geçmesine rağmen mahkemeden mahkemeye hatırlanır hale gelen bu işçi katliamını gündemde tutmak amacıyla Türk Psikologlar Derneği ve Sosyal Haklar Derneği’nin de destekleriyle gerçekleştirildi. Sergi, Temmuz ve Ağustos 2015’te Soma, İstanbul, Kırkağaç, Akhisar ve Kınık’ta bulunan şehit madenci ailelerine yapılan ziyaretlerde çekilen fotoğraflardan oluşuyor. İki aylık çalışma sürecinde yüzün üzerinde aileye ulaşılmış, altmış aileye ev ziyaretleri yapılmış ve bu ziyaretler sonucunda elli ailenin fotoğraf çekimleri yapılmış. Sergi, 17 Mayıs’a kadar gezilebilir.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER