Türkdoğan: Tek çıkış yolu hukuka bağlılık

Adana’da alanlara çıkan emekçiler, 66 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin yerine getirilmesini isterken; İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise, “İnsan haklarına, hukuka bağlılık bizim için tek çıkış yol” dedi.

Eğitim Sen Adana Şubesi, KHK’lerin iptali ve kamu emekçilerinin işine geri dönme talebi ile 66 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerine destek vermek için Atatürk Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya bir günlük açlık grevleri biten PSAKD, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş ile Adana’da bulunan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve ZMO Genel Başkanı Özden Özgür ile KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB’a bağlı odalar, HDP, EMEP ve çok sayıda demokratik kitle örgütü üyeleri katıldı.

‘ARKADAŞLARIMIZIN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN’

AK Parti’nin “darbecilerle mücadele edeceğiz” diyerek bin 542’si Eğitim Sen üyesi 105 bin kamu emekçisini ihraç ettiğini, 37’sinin intihara sürüklendiğini hatırlatan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, üyeleri Gülmen ve Özakça’nın talepleri karşılanarak haksız ve hukuksuz ihraçların görevine iade edilmeleri gerektiğini vurguladı. Karagöz, güvenceli iş, insanca yaşam ve çalışma hakkı için mücadeleyi her alanda büyütmeye devam edeceklerini dile getirerek, “Arkadaşlarımızın talepleri kabul edilsin” dedi.

‘İNSAN HAKLARI İHLAL EDİLİYOR’

Hukuk devletlerinin yurttaşların isteklerini dikkate aldığını ve bunun için var olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “200 metre uzağındaki eylemi Başbakanlık duymuyor, görmüyor. Yaşama ve çalışma gibi en doğal insan hakları ihlal ediliyor. Bu kabul edilir bir durum değildir. Haksız yere mağdur ettiğiniz insanların mağduriyetini giderin. Gasp ettiğiniz işlerini geri verin. Barış için ciddi bir adım atın” şeklinde konuştu.

ZMO Genel Başkan Özden Özgür de ihraçların hukuksuz olduğunu ve ihraçların geri dönene kadar arkadaşlarının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Son olarak konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da savaş halinde bile askıya alınamayacak hakların varlığına dikkat çekti. “Yüz binden fazla ihraç edilen insan neyle suçlandı?” diye soran Türkdoğan, “Yeni bir rejim inşa edilmek isteniyor. Bu çağda tek kişi yönetimi yürüyebilir mi? Ülkenin yarısı ile kavgalı, içeride, dışarıda savaşla bir ülkenin yönetimi yürüyebilir mi? İnsan haklarına, hukuka bağlılık bizim için tek çıkış yol” dedi.

Açıklama oturma eylemi ile son buldu.

EN SON EKLENENLER