Filistin’i gören rektöre ‘Silopi’yi de gör’ tepkisi

Prof. Dr. Erkan İbiş’in sosyal medya hesabından Filistin’de ölen bir kız çocuğu için yaptığı paylaşıma, Türkiye’de yaşanan çocuk ölümlerine kayıtsız kalması sebebiyle tepki yağdı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sosyal medya hesabında Filistin’de İsrail bombardımanı sonucu yaşamını yitiren Fatima isimli bir kız çocuğunun fotoğrafını paylaştı. İbiş, fotoğrafla birlikte “Yerde yatan sadece Fatima isimli kız çocuğu değil. Ne yazık ki onunla birlikte insan onuru, insan vicdanı kısacası insanlık da yerde yatıyor” mesajı da paylaştı. Bu mesaj ve fotoğraf sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları İbiş’e Silopi’de panzerin girdiği evde katledilen çocukların fotoğrafları ve “Hadi işgalci güçlerin canına kıydığı şu yavrulara da aynı çığlığı atın da, insan olduğunuza inanayım” sözleriyle tepki gösterdi.

Sosyal Medyadan gelen bazı tepkiler şu şekilde:

* 2017 Diyarbakır Newroz’unda Kemal Kurkut’un polis tarafından vurulduğu anın fotoğraflarını paylaşan kullanıcı “Kendi çocuklarınızı görmezden gelmeye devam edin. Samimi değilsiniz” ifadelerini kullandı.

* Silopi’de polis panzerinin bir eve girmesi ile iki kardeşin yaşamını yitirdiğini hatırlatan bir başka kullanıcı “Hadi işgalci güçlerin canına kıydığı şu yavrulara da aynı çığlığı atın da insan olduğunuza inanayım!” dedi.

* Bir başka kullanıcı ise İbiş’e tepkisini, “İnsan, onur, çocuk, insanlık, vicdan kelimelerini hiç kullanmayın, çok eğreti duruyor” sözleriyle dile getirdi.

* Bir diğer kullanıcı ise “Filistin’e ah edip kendi ülkesinde İsrail’den beter zalim ve zalimlere uşak olmak da ayrı bir onursuzluk sayın İbiş” diyerek tepkisini dile getirdi.

EN SON EKLENENLER