Kardeş Gülmen: Devlet suçunu kabul etmek istemiyor

Semih Özakça ile birlikte 68 gündür açlık grevinde olan ablası Nuriye Gülmen’e destek vermek için açlık grevine başlayan Beyza Gülmen, ablasının durumundan kaygılı olduğunu ancak başaracaklarına inandığını söyledi.

KHK ile işlerinden atılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başladıkları açlık grevi 68’inci gününe girerken, eyleme destek de artıyor. Gülmen ve Özakça’ya en büyük destek de ikilinin ailesinden geliyor. En son Nuriye Gülmen’in Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenci olan Beyza Gülmen, ablasına destek vermek amacıyla açlık grevine başladı. 9 arkadaşı ile birlikte eyleme başlayan kardeş Gülmen, dihaber’e konuştu.

DİRENİŞ EZGİLERİ ARASINDA AÇLIK GREVİ

Eskişehir Genç-Sen binasında sürdürülen açlık grevinin yapıldığı mekanda Grup Yorum üyelerinin direniş şarkıları çalınıyor. Burada Nuriye’nin yüzündeki tebessümü andırarak şarkılara eşlik eden Beyza Gülmen, vakur duruşuna rağmen endişelerini de dile getiriyor: “Üzülüyorum, 9 kilo kaybetmiş ablam. Mesela haberlerde hastalık belirtilerinin başladığını gördüğümde endişeleniyorum. Korkuyorum… Yani açlık grevinden sonra ne olacak, nasıl olacaklar diye. Öyle endişelerim var tabi. Ama sonra endişelerimi yok etmeye çalışıyorum. Ve elimden geldiği kadar da bunu yapıyorum.”

BASKILAR DESTEĞİ ENGELLEDİ

Eylemin ilk başlarda yalnız bırakıldığını ve yeteri desteğin verilmediğine işaret eden kardeş Gülmen, “Şu an sosyal medyada ilk gün alanda tek başına olduğu fotoğraflar var. Fakat bugün orada yüzlerce insan toplanıyor” dedi ve şunları ekledi: “Başlarda tek başınaydı gerçekten. İnsanlar fotoğraf çekmeye dahi korkuyordu. Çünkü polis orada terör estiriyordu.”

FİZİKİ SALDIRIYA DA UĞRADI

Nuriye’lerin yaptığı eyleme yapılan müdahalelerden ablasının çok fazla saldırıya maruz kaldığının altını çizen Beyza Gülmen, ablasının bir ara burnunun kırıldığını ve o zamandan sonra tedirgin olmaya başladığını söyledi.

BAŞARACAKLAR!

Her şeye rağmen eylemin başarılı olacağına olan inancını dile getiren Gülmen, “Ben başaracaklarına inanıyorum. Bu konuda gerçekten umutluyum” dedi. Kardeş Gülmen, “Orada gerçekten mutlular ve çok güzel bir dayanışma duygusu yarattılar. Oraya gittiğimde, o insanları gördüğümde ben de o mutluluğu yaşıyorum. Güçlü hissediyoruz kendimizi, gerçekten öyle bir his bırakıyorlar. Alana gittiğimde ben bunları hissediyorum. Onlar da aynı şeyleri hissediyorlar ve amaçları da bu zaten; dayanışma duygusunu hissetmek ve hissettirmek” şeklinde konuştu.

Gülmen, açlık grevi sonucunda ablasının sağlığı açısından oluşacak etkinin kendisini düşündürdüğünü ifade etti.

SUÇLARINI İTTİRAF EDECEKLER!

Eylemi yok sayan devletin, “başından beri sivil polislerle olayı takip ettiğini” dile getiren Gülmen, devletin bunu “işlediği suçları kabul etmemesine” bağladı ve şöyle devam etti: “Çünkü onlara işlerini geri verdiğinde suçlu olduğunu kabul etmiş olacak. Yani ‘evet ben suçluyum. Ben bu insanları işinden attım. Hiçbir gerekçe olmadan bir gecede attım ve şimdi onları geri döndürüyorum’ demek istemiyor. Ama bir yandan da suçlu olduğunu biliyor. Bu yüzden umursamıyor gibi yapıyor. Biz bu durumun öyle olmadığını da biliyoruz. Birçok saldırı oluyor. Bu saldırılar aslında oradaki dayanışmadan ve insanların çokluğundan ne derece de korktuklarının göstergesidir.”

EYLEMİ BÜYÜTECEĞİZ

Daha fazla dayanışma gösterilmesi gerektiğini belirten Gülmen: “Eskişehir’de eylem yapmak için geç bile kaldım aslında. Tek bir günlük açlık greviyle yetinmeyeceğim. Oturma eylemleri yapmayı düşünüyorum, dışarıda da açlık grevi olabilir. Yani buradaki odada yaptığımız şeyi alanlara taşımayı düşünüyoruz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER