Kemal Yıldız: Pir Sultan, İmam Hüseyin ve Bedreddin harmanıyla direnelim

Bölgede uzun yıllardır devam eden ve darbe girişimi sonrası iyice yaşamı yaşanmaz hale getiren OHAL ile birlikte ülkenin içine girdiği kaos gün geçtikçe katmerleşip büyüyor. OHAL süreci ile birlikte yaşanan hak ihlalleri, ihraçlar ve Alevi toplumunu bekleyen süreci Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız PİRHA’ya değerlendirdi.

Son günlerde KHK ihraçlarına karşı gelişen açlık grevleri sonrası ülke gündeminde iyice tartışmaya yol açan OHAL getirilerini değerlendiren Kemal Yıldız, “OHAL ile birlikte Kenan Evren anlayışının daha faşizan yapısı Türkiye’de konumlanmış durumdadır” dedi.

ALEVİLER ARTIK KENDİSİNİ SAKLAMIYOR, İNKAR ETMİYOR

Sözlerine Alevi basın emekçileri PİRHA çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Kemal Yıldız, ülkenin içine düştüğü çıkmazın daha da derinleştiğini belirterek, şunları ifade etti:

Elbette Alevi toplumunun tek başına taleplerini dillendirmesi ve özgürleşmesi yetersizdir diye görüyorum. Mevcut sistemin zulmüne karşı gelen ve biz Aleviler gibi düşünen tüm demokrasi güçlerinin insanca yaşamak, insanlık onurunun zedelenmemesi noktası ortak taleplerimizdir“ diye belirtti. Pir Sultan örgütlülüğünün bu işin lokomotif gücü olduğunu söyleyen Yıldız, “Biz Alevi kurumları 1993’te Sivas’ta yanan 35 canımızdan sonra Avrupa üzerinden gelişen Alevi örgütlenmesi Türkiye iç kamuoyunu da cesaretlendirdi. Biz artık Türkiye’de eskisi gibi gizlenen, saklanan ve kendimizi inkar eden Alevi kurumları değiliz. Artık gün yüzüne çıkan örgütlü gücüz ve barışı dillendiriyoruz. Bizim dilimiz barış dilidir, sevgi dilidir, hoşgörü dilidir.”

“Tüm musahip kurumlarla zalime karşı mazlumun hakkını savunmak için alanlardayız“ diye belirten Yıldız, “Eskisi gibi sessiz kalmayacağımızı, incinsen de incinme felsefesi ile hareket etmeyeceğimizi, daha örgütlü taleplerimizi dillendireceğimiz kadrolar oluşturacağız” ifadesini kullandı.

SANDIĞA HAYIR GİRDİ AMA EVET ÇIKTI

Türkiye’nin içine düştüğü krizin derinleşeceğini söyleyen Yıldız, “15 Temmuz darbesi bana göre AKP-Saray emperyalist güçlerinin ortaklaşağa oynadığı bir senaryo, bir pasta paylaşımıdır. Bundan beslenip nemalananlar bunun akabinde bir referandum sürecini yaşattılar. Sandığa hayır girdi ama ne yazık ki evet çıktı. Bu umutsuzluk yaratmasın, bu biraz daha tüm örgütlü güçleri kamçılar. Bu zalim ve Muaviye karşısında tüm demokrasi güçleri birleşerek hayırın devamını getirme noktasında hem fikir olmalılar. Biz buna çok yakın duran bir kurumuz” diye konuştu.

ALEVİLER ÖZ DEĞERLERİ ÜZERİNDE ÖRGÜTLENECEK

Yıldız, tüm Alevi kurumlarına ortak mücadele çağrısını yaptı:

İçimizde Hınzır Paşa’lar elbette vardır. Devletin bize belirlediği Alevi yaşam biçimi değil de, kendi öz değerleri üzerinde yaşayan Aleviliği esas alacağız. Bizi korkutmak, sindirmek isteyebilirler ama biz korkuyu Kerbela’dan atlatıp gelmişiz. Pir Sultan’ın, İmam Hüseyin’in, Bedreddinlerin düşüncesi ile harmanlaşmış, bugünlere gelmişiz. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık için, tüm halkların haklı mücadelesinde Alevi kurumları olarak yanında olacağız. Duruşumuz insanlıktan, emekten, barış ve özgürlükten yana olacaktır.”

ZALİME KARŞI DİRENÇ GÖSTERELİM

Gelecekten umutsuz olmadığını dile getiren Yıldız, “Bir zalim ne kadar zalim olursa olsun, taban ve örgütlü yapı direnç göstermesi o zalimi yok edecektir. Tarih sürecinden bunlar hep böyle yaşanmıştır. Hiçbir diktatör istediği sonuca ulaşmamıştır ve sonları hüsrandır” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız, konuşmasında şunlara dikkat çekti:

“12 Eylül darbecisi Kenan Evren’in cenazesi ortada kaldı ve bir kişi rahmet okumadı. O dönemi yaşayan biz ve tüm insanlar hakkını helal etmedi, biz Alevi kurumları da etmiyoruz. O süreçte en çok biz Aleviler bedel ödedik, devrimciler çok bedel ödedi. Bu dönem Kenan evren anlayışının daha da faşizan yapısı Türkiye’de konumlanmış durumda. Bizler bunlara karşı daha çok güçlenerek alanlarda olmalıyız, haykırmalıyız.”

Bugünlerde faşizmin ve krallığı yaşandığını söyleyen Yıldız, “Bütün demokrasi güçleri bu zulme karşı bir araya gelmeli. Başta en çok bedel ödeyenlerden Aleviler, Kürtler ve gayrimüslimler yani sisteme muhalif olan tüm güçler yine bedel ödedi, ödeyecektir. Özgürlüğün çoğalması için insanlığın tarihinde bunlar yaşanmıştır.” diye konuştu.

Ersin ÖZGÜL / Pirha

EN SON EKLENENLER