Önlü’den Dersim Festivalini yapacak olan kayyuma tepki

16 yıldır yapılan Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nin bu yıl Dersim Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından gerçekleştirilecek olmasına Dersim HDP Milletvekili Alican Önlü tepki gösterdi. Önlü, geleneksel hale gelen Dersim Festivali’ni aynı tarihlerde yapacağını söyleyen valinin aslında mülki amirlik sıfatını kaybetmiş, kayyumla gelen ve aynı zamanda bir AKP ve MHP il başkanı gibi çalışan biri olduğunu vurguladı.

 

2000 yılından beri yapılan Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nin bu yıl Dersim belediyesine atanan kayyum tarafından gerçekleştirilecek olmasını HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü PİRHA’ya değerlendirdi.

Geleneksel hale gelmiş Dersim Festivali’ni aynı tarihler arasında kayyumla atanan belediyenin kendisinin yapacağını açıkladığını belirten Önlü, ancak hiçbir kurumun bu açıklamaya itibar etmediğini söyledi. Önlü, “O zaman festivali önümüze koymalıyız. Ve her sene yaptığımız festival gibi programlar, konserler, panelleri yapmasak da, Dersim’e gidip ziyaretlerimizi ziyaret edip mumlarımızı yakmak bile ciddi bir cevap olacaktır” dedi.

“SESİNİ DUYURMAK İÇİN HERKESİ DERSİME ÇAĞIRIYORUZ”

“Kurumlarımızın bu sene yönünün Dersime dönmesi gerekir” diyen Önlü, “Bütün etkinliklerimizi 2017 yılına yayalım. Tatile gidenler, kurum olarak etkinlik yapmak isteyenler ve tüm planlarını yapmak sesini duyurmak için herkesi Dersim’e çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pirha

EN SON EKLENENLER