Cemevi için ‘Bir tuğla da sen koy’

Seyit Süleyman (Aziz Baba) Cemevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği “Bir tuğla da sen koy” şiarıyla cemevine katkı gecesi düzenliyor. Dernek Başkanı Pir Enver Can düzenlenecek gecenin yeni bir cemevi yaptırmak için olduğunu söyledi.  

Seyit Süleyman (Aziz Baba) Cemevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği “Bir tuğla da sen koy” şiarıyla 27 Mayıs Cumartesi günü cemevine katkı gecesi düzenleyecek. Düzenlenecek geceyle ilgili PİRHA’ya konuşan Dernek Başkanı Enver Can yeni bir cemevi yaptırmak için yer talep ettiklerini ve bu talepleri yerine getirilirse gerek iş adamlarıyla  birlikte gerekse Alevi canlarla birlikte bu cemevini inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Geceye katılım çağrısı yapan Pir Enver Can ayrıca şunları ifade etti:

“Konserin asıl içeriği cemevimize gerçek manada tuğla koyacak canlarımızı bir arada bulundurmak, onlarla halleşmek, cem olmaktır. Gelecek dostlarımız bize iki şekilde katkı sunacaklar. Birincisi cemevimizin varlığından haberdar olacaklar. İkincisi de cemevimize ekonomik katkı sağlayacaklar.”

Sunuculuğunu Hüseyin Kelleci’nin yapacağı gecede türküler söylenip semahlar dönülecek. Hubyar Sultan Ocağı’ndan Aşık Alican Dede ile Hubyar Semahı, İmam Musa-i Kazım Ocağı’ndan Bektaş Piroğlu Dede ile Çepni Semahı, Güvenç Abdal Ocağı’ndan Sefa Öztürk Dede ile Güvenç Abdal Semahı, İmam Rıza Ocağı’ndan Celal Fırat Dede ile Turnalar Semahı dönülecek.

Gecede sahneye çıkacak sanatçılar ise şöyle: Metin Karataş, Pınar Aydınlar, Aşık Alican, Aynur Demir Yılmaz ve Hayal – Hüseyin ikilisi.

Gece, Battalgazi Mahallesi, Kubbe Caddesi, No:5 Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda saat 18:00 – 24:00 arası gerçekleşecek.

Pirha

EN SON EKLENENLER