İngiltere’de PAZ-DER Manchester’daki patlamayı kınadı

 İngiltere Pazarcıklılar Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği (PAZ-DER) düzenlediği kahvaltıda İngiltere’de 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 59 kişinin yaralı olduğu patlamayı sert bir şekilde kınadı.

İngiltere’de yapılan referandumda Avrupa Birliğinden çıkma kararının ‘Evet’ yönünde çıkması sonucu İngiltere Başbakanı istifa etmiş ve erken seçime gidilme kararı alınmıştı. Seçimde Britanya Alevi Federasyonu’nun oluşturduğu Alevi Sekreteryası da ana muhalefette yer alan İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan’i aday gösterme kararı aldı.

İngiltere’de seçim öncesi PAZ-DER’in düzenlediği kahvaltıya PAZ-DER Başkanı İbrahim Demircioğlu, Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil, Avukat Serpil Ersan katıldı. Kahvaltıya ayrıca Britinya Alevi Federasyon’un İngiltere’de yapılacak olan seçimde aday gösterecekleri Joan Ryan patlamadan dolayı katılamadı.

“BU ANLAYIŞI SİVAS’TA, MARAŞ’TA VE ÇORUM’DA GÖRDÜK”

Kahvaltıda ilk konuşmayı yapan Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil, “Türkiye kendini kötü yönetilme kaderinden kurtaramadı. Türkiye’deki patlamalar, katliamlar ve radikal İslamcı kesimin tavırları artık dünyanın her yerinde kendisini göstermeye başladı. Çünkü biz bu anlayışı Sivas’ta, Maraş’ta ve Çorum’da fırına atılan Veli Dede’den gördük. Bu anlayış aynı zamanda kendisi dışında kimsenin cennete gidemeyeceğini ve insan olamayacağını sanan bir anlayıştır” ifadelerini kullandı.

“İNGİLTERE’DEKİ PATLAMA ANKARA VE SURUÇTAKİYLE AYNIDIR”

“İnsan hayatına kasteden her türlü girişim bizim inancımızda, yaşamımızda ve felsefemizde asla yeri olmadı” diyen Erbil, “İngiltere’de vahşice gerçekleştirilen patlamada hayatını kaybedenlerin devri daim yakınlarının da başı sağ olsun. Onlar da aynı Ankara Garı’ndaki ve Suruç’ta çocuklara oyuncak götüren canlarımız  gibi katledildiler” dedi.

“DÜNYA EN ZOR GÜNLERİNİ YAŞIYOR”

Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya en zor günlerini ve şiddetin en çok olduğu bir süreci yaşıyor. İşini geri almak için eğitimciler kendini açlığa mahkum ediyor. İnancından ve düşüncesinden dolayı insanlar mahkum ediliyor ve işkence görüyor.”

“IRKÇILIK ANLAYIŞININ  EN YOĞUN OLDUĞU BİR SÜREÇTEYİZ”

Avukat Serpil Ersan da, “Dünyada yoğun bir şekilde yaşanan ırkçı anlayışı ileri ki süreçte daha yoğun bir şekilde yaşayacağız. Bu yüzden var olan ve kazanılmış olan haklarımız için ortak bir şekilde müdahil olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Elif Tabak/Pirha

 

EN SON EKLENENLER