Erdoğan: 15 Temmuz gecesi oraya gelenler Gezi Parkı’nın gençleri değildi

Ensar Vakfı Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da sokağa çıkanlar Gezi Parkı’nın gençleri değildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde Ensar Vakfı Genel Kurulu’na katıldı. Geçtiğimiz yıl cinsel istismar ile gündeme gelen vakfın genel kurulunda konuşan Erdoğan, vakıf, dernek, parti gibi kuruluşlarda yapılan hizmetlerin gönül, sevgi, sevda işi olduğunu söyledi.

“Ensar Vakfımıza çok büyük görevler düşüyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün her türlü imkan var, tek eksiğimiz bunları hizmete dönüştürecek adanmış kadrolardır. Artık biz 80 milyon insanın tamamına ulaşmayı hedefleyen bir hareketiz bunun farkında olmamız gerekir. Bizi birçok şeyler yıldırmamalı, aldatmamalı. Umudunu bize bağlamış yüz milyonlarca mazlumun sorumluluğunun üzerimizde olduğunu unutmamalıyız. Bizim sınırlarımız 780 bin kilometrekare değildir, bunu da böyle bilmemiz lazım. Çalışmalarımızı bu anlayışla yürütmek mecburiyetindeyiz.”

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlara değinen Erdoğan, “15 Temmuz’un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. O gece oraya gelenler, Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Canını bayrağı, ezanı için ortaya koyan gençlerdi. Bizim gençliğimiz bu ülkeyi, bu milleti adeta nasıl bir dönüşüm değişime tabi tutulur, bunu gösterecektir. Seçilme yaşını düşürerek gençlerimize güvenimizi gösterdik. Seçimlerde de aynı şekilde gençlerimize fırsat vereceğimizi buradan ilan ediyorum. Bu vatanı, bu milleti o gençliğe temsil ve o gençlik de inşallah parlamentoda bu temsil görevini yerine getirecektir, ben buna da inanıyorum” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER