İnançlararası birlik: Dökülen gözyaşlarının, yakılan ağıtların, dini, dili, ırkı olmaz

Demokratik Alevi Dernekleri Mamak Şubesi ve Demokratik İslam Kongresi halklar ve inançlararası birlik için bir araya geldi. Yapılan açıklamada halkları birbirine kırdıran sistemlere karşı ortak güç oluşturulması gerektiği vurgulanarak, “Halkların ve inançların birbirlerine düşmanlaştırılmasını, öldürülmesini kabul etmiyoruz” denildi. 

Demokratik Dernekleri Mamak Şube ve Demokratik İslam Kongresi’nin inançlar arası birlik için bir araya geldiği basın toplantısında HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğan, KHK ile kapatılan İslami Hakikatler Araştırma Derneği’nden Diyadin Fırat, PSAKD Mamak Şube Başkanı Musatafa Demirtaş, HDP Mamak ilçe yöneticileri, DAD Ankara Şube Sekreteri Mustafa Karabudak katıldı.

Basın açıklamasını Demokratik Alevi Dernekleri Mamak Şube Eş Bakanı Hasan Altun yaptı. Altun, sistemin bu coğrafyanın kadim halkları ve inançları üzerinden ret, inkar ve asimilasyon politikalarıyla varlığını sürdürdüğünü söyledi.

“Alevilere, Ermenilere, Kürtlere, yapılan katliamlar silsilesinin en bariz örneği Koçgiri, Dersim, Çorum, Malatya, Sivas, Maraş, Zilan, Roboski, Sur ve Cizre’dir. Dökülen gözyaşların, acıların, ağıtların dini, dili, ırkı olmaz. Hakikat bize insanları varlıklarına, dinlerine göre ayırmamızı değil, birleştirmemizi buyurur” diyen Altun, islam aleminin bu kutsal ayı ramazanda bile hala halklar ve inançlar üzerinde onarılması güç kıyımın sürdüğünü vurguladı.

OHAL’in ardından çıkarılan KHK’larla işlerinden edilen binlerce insanın yoksulluğa mahkum edildiğine dikkat çeken Altun, “Zulme biat edilmesini İslama ve diğer tüm inançlara  aykırı görmekteyiz, kabul etmiyoruz. Halkların ve inançların birbirlerine düşmanlaştırılmasını, öldürülmesini kabul  etmiyoruz” dedi.

“BU ÜLKEDE HİÇ KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK”

Altun sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL kapsamında korku ve baskı söylemleriyle Alevileri hedef haline getirerek can güvenliğini sağlayamadığını itiraf eden devlet aslında bu ülkede yaşayan hiç kimsenin can güvenliği olmadığını da itiraf etmiştir. Başınızın çaresine bakın mantığıyla korku algısını tüm halklara yaymıştır. Zira bir yerde, mağdur ve mazlum edilenler varsa  mutlaka orada bir zalim vardır. Toplumsal barış adına mağdurların işine, siyasi tutsakların özgürlüğe kavuşturulması kalıcı barışın sağlanması için  girişime başlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Bundan dolayı barış ve huzurun, eşitlik ve özgürlüğün egemen olması adına yapılacak her türlü girişimi destekleyeceğimizi ve içinde yer alacağımızı buradan ilan ediyoruz.”

Cebrail ARSLAN/Pirha

 

 

 

EN SON EKLENENLER