Ankara’da türkü yasağına Tüm Bel-Sen’den tepki: Gelecekte mizah konusu olacak

Ankara Valiliği’nin akşam güneş battıktan sonra ateş yakmayı, türkü söylemeyi, halay çekmeyi ve slogan atmayı yasaklamasını Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nol’u Şube Sekreteri İsmail Kaygusuz PİRHA’ya değerlendirdi.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, günlerdir Ankara’nın sokaklarının ve kamuya açık olan alanlarının vatandaşa ve halka kapalı hale getirildiğini söyledi.

“Bu hukuksuzluğa kaç gündür tepkilerimizi dile getirip haykırıyoruz. Ancak bugün yeni bir şeyle daha karşılaştık” diyen Bozkurt, “Oysaki bu ülkede yıllarca türkülerin yasaklandığını ve yakıldığını biliriz biz. Bunlara karşı tepkimizi dün nasıl koyduysak, bugün aynı tepkiyi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

ISLIKLARLARIMIZLA PROTESTO ETMELİYİZ”

Bu yasak kararını kınayan Bozkurt, şu çağrıda bulundu:
“Eğer türkü söylememizi yasaklıyorsanız, alkışlarımızı yasaklıyorsanız; tüm Ankara’ya çağrımdır: Islık çalarak, ıslıklarımızla OHAL’de bunu protesto edebilmeliyiz.”

“GELECEKTE MİZAH UNSURU OLACAK” 

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube Sekreteri İsmail Kaygusuz da, valinin bu açıklamasının gelecekte bir mizah unsuru olacağını söyledi.

Kaygusuz, “Böyle bir tutum, akşamüstü şarkı söylemek gerçekten komedi ve inanılır gibi değil. İnanılır anlaşılır ve pratikte de mümkün değil. Çözüm yasaklarda değil bu ülkenin bir gerçekliği var. Artık bu toplum tıkanma noktasına geldi ve anti-demokratik uygulamalar tamamen bir patlama zemini oluşturdu. Bu ülkede, bu tür yasaklar daha kötü patlamalara yol açacaktır. Bu uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Ülkemizin normal demokratik teamüllere ve uygulamalar içerisinde olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cebrail ARSLAN/Pirha

EN SON EKLENENLER