Nurhak’ta yitirilenler İzmir’de anıldı

Nurhak dağlarında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan, İzmir’de anıldı.

Nurhak dağlarında 31 Mayıs 1971 tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoğan, İzmir Buca Mezarlığı’nda bulunan Özdoğan’ın mezarı başında anıldı. Anmaya, HDP İl eşbaşkanları, CHP, EMEP ve İHD yöneticileri ile 78’liler Derneği yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Grup adına mezarlıkta açıklamayı yapan Ege 78’liler Derneği Başkanı Servet Ali Çınar, Nurhak katliamını asla unutmayacaklarını belirtti.

Çınar, “46 yıldır Alpaslan Özdoğan mezarı başındayız. Onların katledilişlerinden bu yana özgürlüğe, adalete, eşitliğe ve kardeşliğe ilişkin mücadele sürüyor. Edirne’den Hakkari’ye, İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar insanlık suçu kapsamında son derece ağır insan hakları ihlalleri yaşatılıyorsa, Kürtleri, Türkleri, işçisi ile köylüsü ile toplumun derinlerinden açılan yaraları hala kanıyorsa, bu duruma karşı mücadele edebilmenin ışığı bu öncü devrimcilerin anılarında yatıyor” dedi.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Emek Gençliği MYK üyesi Pınar Çetinkaya da,”Bu kıvılcımı büyük alevler ile büyüteceğiz. Onalar demokrasi özgürlük için mücadele ettiler. Bizler Türkiye’de dün yapılan her şeyin hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Özdoğan’ın mezarına karanfiller bırakılarak dualar okundu.

EN SON EKLENENLER