‘Zorunlu din dersine karşı tavrımızı koyacağız, çocuklarımızı derse göndermeyeceğiz’

Mahkeme kararlarına rağmen okullarda hala uygulanan zorunlu din dersine Alevilerin tepkisi devam ediyor. Bu uygulamaya tepki gösteren Alevi yurttaş Gülay Serin “Alevi toplumuna hitap etmeyen bir şeyi kabul etmeyeceğiz. Çocuklarımızı kendi öğretimizle büyütmek istiyoruz” dedi.     

PİRHA’ya konuşan Gülay Serin zorunlu din dersinin okullarda hala Alevi çocuklarına dayatılmasına tepki gösterdi.

“DERS KİTABINDA ALEVİLİK ADINA HİÇ BİR ŞEY YOK”

Bilinçli olarak din derslerinin Alevi çocuklarına dayatıldığını belirten Gülay Serin, “Narlıdere’de zorunlu din derslerine karşı aileler olarak ortak bir platform oluşturduk. Din dersi kitaplarını inceleme şansım oldu. Alevilik adına hiç birşey bulamadık. Bunun için aileler olarak zor olacağını bildiğimiz bir çalışmaya girdik. İçeriğini anlatmaya, kavratmaya çalıştık. Malesef kendi toplumumuzdan da tepkiler aldık. Bu uygulamaların sonucu olarak Alevi toplumunda da bozulma yaşanıyor. Bu tepkiler sonucu bir nebze geri durmak zorunda kaldık” dedi.

“BÖYLESİ ZULÜM NEREDE GÖRÜLMÜŞTÜR”

Seçmeli ders olarak din dersinden başka ders seçtirilmediğini söyleyen Serin, “Din dersi sözde seçmeli ama özünde zorlama ile kabul ettirilmeye çalışılıyor. Aleviler ve diğer toplumların inancı ve hassasiyetleri gözardı ediliyor. Alevi çocuklarına dua ezberletiliyor, namaz kıldırmaya çalışılıyor. Böylesi bir işleyiş ve zulüm nerede görülmüştür ? Elbette biz ailelerin de eksiğidir bu. Herhalde inancımızı özümseyemedik. Onun iç dinamiklerini ortaya çıkaramadık. Öğreti ve yolumuzu eksik anlattık. Bu eksiklik asimilasyona karşı ortaya tam bir duruş çıkaramadı, önüne geçemedi” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI ÖĞRETİMİZLE BÜYÜTELİM”

Eksiklere rağmen mücadele edilmesi gerektiğini belirten Serin, “Elbette zor ve zahmetli olacak. Olumsuzluklarla karşılaşacağız ama inancımızı bilen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bizi kabul etmeyen, görmeyen ve yok sayan bir sisteme karşı da inancımızı koruyacağız. Zorunlu din dersine karşı tavrımızı koyacağız, çocuklarımızı sokmayacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Bize hitap etmeyen şeylerde değil, yolumuz ve öğretimizle çocuklarımızı yetiştirmeliyiz” diye vurguladı.

Ersin ÖZGÜL / Pirha

EN SON EKLENENLER