Beştaş: Bunun adı öç almadır

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın 306 gün sonra hakim karşısına çıkacağını belirterek, “Halk tarafından bu kadar sevilen, sayılan bir şahsiyetin bu şekilde cezaevinde rehin tutulmasının adı öç almadır” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı gündemine aldı. Demirtaş’ın tutuklandıktan 306 gün sonra hâkim karşısında olacağına dikkat çeken Beştaş, “Bunun adı rövanştır, öç almadır” dedi.

ADALET BAKANLIĞI BİR AN UYANDI VE DEDİ Kİ..

Beştaş, Demirtaş hakkındaki davanın ilk olarak Diyarbakır’da açıldığını anımsatarak, “Adalet Bakanlığı bir an uyandı ve dedi ki; ‘Selahattin Demirtaş’ın duruşması Diyarbakır’da yapılamaz, güvenlik yok.’ Ankara’ya nakil için yazışmalar yapıldı ve Yargıtay, 29 Mart’ta Demirtaş’ın dosyasının Ankara’da yapılmasına karar verdi” diye konuştu.

‘BUNUN ADI ÖÇ ALMADIR’

Demirtaş hakkında kesinleşmiş hiçbir hükmün olmamasına rağmen siyasi saikler verilmiş bir tutuklama kararı neticesinde 7 aydır tutuklu bulunduğunun altını çizen Beştaş, şöyle konuştu: “Bir liderin, bir Cumhurbaşkanı adayının, halk tarafından bu kadar sevilen, sayılan bir şahsiyetin bu şekilde cezaevinde rehin tutulmasının adı öç almadır. Siyaseten bunun adı rövanşını yapmaktır ve hesap sormaktır”

Beştaş ayrıca, iktidarın en çok korktuğu siyasi liderin Selehattin Demirtaş olduğunu söyledi.

‘DARBECİLERİN SADECE KİMLİKLERİ DEĞİŞTİ’

1997 yılında şiir okuduğu gerekçesiyle cezaevine konulan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’nın durumunu hatırlatan Beştaş, “Peki Sayın Demirtaş neden 7 aydır cezaevinde? Hakkında kesinleşmiş bir hüküm var mı? Yok. Siyasi bir kararla cezaevinde. O gün yargıyı 28 Şubat darbecileri yönlendiriyordu bugün ise saray darbecileri yönlendiriyor, bir farkı yok. Sadece darbecilerin kimlikleri değişti. O günün zalimleri Erdoğan’ı cezaevine atıyordu fakat bugünün zalimleri Demirtaş’ı, Yüksekdağ’ı, milletvekillerimizi ve belediye başkanlarımızı cezaevine atıyor. Fakat bir fark var, ne acıdır ki 28 Şubat’ın mazlumları bugünün zalimleri” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE DEMİRTAŞ’I ÖZLÜYOR’

Beştaş, geçtiği her yerde yurttaşların kendisine Demirtaş’ı sorduğunu sözlerine ekledi. Halkın her şeyin farkında olduğunu belirten Beştaş, şunları dedi: “Halk siyaseten cezalandırma amacıyla yargının sopa olarak kullanıldığını çok iyi görüyor. Demirtaş sık sık etkili konuşmalar yapardı. Doğrusu özlüyoruz. Bizce Türkiye de özlüyor.”

Beştaş, daha sonra Demirtaş’ın farklı tarihlerde yaptığı kimi konuşmaları Meclis kürsüsünde şöyle sıraladı:

* Parasıyla, gücüyle, elini masaya vurduğunda karşısındaki insanlar korksun istiyor. Korkmayan birilerini gördüğünde çıldırıyor. En tahammül edemediği şey karşısında cesur birilerini görmek. İşte biz oyuz; ona boyun bükmeyen, Allah’tan başka kimseye diz çökmeyen.

* Şimdi HDP’lilerin dokunulmazlığı kalkarsa HDP’de birileri sarayın etrafını sarıp diz çökerek ‘Bizi affedin.’ diyecek zannediyorlar. Kusura bakmasınlar. Siz bizi kendiniz gibi ‘Saray soytarısı’ mı zannettiniz?”

* Biz bugüne kadar yeryüzünde hangi güce diz çöktük ki size de diz çökeceğiz? Bizim endişemiz insanlığımıza ve ülkemize dairdir. Biz ülkenin daha kötü bir duruma gitmesinden korkuyoruz.

‘DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ’

Beştaş, konuşmasını “Evet, bizim endişemiz gerçekten ülkemize yöneliktir, yurttaşlara yöneliktir. Biz bu sözlerimizin arkasındayız. Dün diz çökmedik, bugün de çökmüyoruz, yarın da çökmeyeceğiz ve son sözü biz söyleyeceğiz” sözleriyle bitirdi.

EN SON EKLENENLER