Ethem Sarısülük vurulduğu yerde anıldı: 4 yıldır kapı açık seni bekliyorum

Gezi direnişinde polis tarafından öldürülen Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı. Olayın yaşandığı yerde Anne Sarısülük, yere eğilerek, “Oğlum dört yıldır kapı açık seni bekliyorum. Nerdesin” diyerek ağıt yaktı.

Gezi direnişinde polis Ahmet Şahbaz tarafından öldürülen Ethem Sarısülük, ölümünün 4’üncü yılında vurulduğu yerde anıldı. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yüzlerce kişi Sarısülük’ün vurulduğu Güvenpark’ta bir araya geldi. Anma etkinliğine Sarısülük’ün sevenleri ve yoldaşlarının yanında annesi Sayfi Sarısülük, kardeşi İkrar Sarısülük ve avukatı Kazım Bayraktar, işinden ihraç edildiği için Yüksel Cadde’sinde direnişini sürdüren Veli Saçılık ile HDP ve CHP milletvekilleri ile yüzlerce yurttaş katıldı.

Anma, Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfil ve papatyalar konularak başladı. Alana gelen kitle, “Hayır daha bitmedi mücadeleye devam” pankartının yanı sıra, Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin isimleri ile resimlerini taşıdı.

‘OĞLUM DÖRT YILDIR KAPI AÇIK SENİ BEKLİYORUM’

Anne Sayfi Sarısülük anma başlamadan önce oğlu Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere eğilerek ağıt yaktı. Kendi getirdiği karanfillerle yaktığı sigarayı oğlunun vurulduğu yere bırakan Anne Sarısülük, “Oğlum ben nasıl dayanacağım bu acıya. Dört yıldır kapı açık seni bekliyorum. Nerdesin” şeklinde duygularını ifade etti. İkrar Sarısülük yaptığı konuşmada, “Bizler elbet saraydan adalet isteyecek değiliz. Ama bu hukuksuzluğu tüm dünyaya teşhir edeceğiz” dedi.

‘BUNDAN SONRA DİRENİŞ KONUŞACAKTIR’

Daha sonra konuşan Veli Saçık ise, şunları söyledi: “Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ı Ethem’in vurulduğu yere ‘Polisin ellerine sağlık’ şeklinde bir pankart astı. Dört yıldır polisi koruyan adaletsizlik sürüyor. Bundan sonraki süreçte direniş konuşacaktır.”

‘YOLDAŞLARIMIZI YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ’

Ortak basın metnini okuyan Nebahat Aslan, “Toprağa düşen ama hep yanı başımızda olan ölümsüzlerimizden halkın yoldaşı olmuş Ethem Sarısülük şahsında, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Mehmet Ayvalıtaş ve Hasan Ferit’i bir kez daha yaşatmak için buradayız” dedi.

‘SAVAŞI TIRMANDIRMAKLA KALMADILAR…’

Konuşmasının devamında iktidarın Kürt halkına karşı savaşı tırmandırmakla kalmayıp Kürt şehirlerini yıktığını söyleyen Aslan, “Katliamlar yaptılar, hedef terör deyip, milliyetçiliği körükleyerek, Gezi’yi bölmeye çalıştılar. Yetmedi bu defa barıştan, özgürlüklerden, halkların kardeşliğinden, eşitlik ve dayanışmadan yana olan aydınları, gazetecileri, akademisyenleri hedeflediler” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER