Londra’da kabus gibi gece

İngiltere’nin başkenti Londra’da gece yarısı yaşanan saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 48 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İngiltere’nin başkenti Londra da dün kabus gibi bir gece yaşandı. Londra polisi, kentin merkezindeki London Bridge ve köprü yakınlarındaki Borough Market’ta dün düzenlenen saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Londra’da ilk olarak en önemli turistik alanlarından olan Londra Köprüsü’nde beyaz renkli bir otomobil kalabalığa daldı. Otomobil buradan Borough Market’e kadar insanlara çarparak ilerledi. Daha sonra üç kişi otomobili terk ederek çevredeki insanlara bıçakla saldırdı. Polisin olay yerine operasyon düzenlediği ve 5-6 el ateş açıldığı belirtildi.

Üç fail vuruldu

İngiliz polisi, saldırının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin de 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Ayrıca polisin nehirde arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

‘Run,Hide,Tell’

Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı “Run, Hide, Tell” (Kaç, Saklan, Bildir) başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi. Londra polisi, Londra Köprüsü ve Borough Market’teki olayların terör saldırısı olduğunu bildirdi.

May: Terör eylemi

Üç farklı saldırıya ilişkin İngiltere Başbakanı Theresa May’den kısa bir açıklama geldi. May, “Polis ve güvenlik yetkililerinden gelen güncellemeleri takiben, Londra’daki korkunç olayın potansiyel bir terör eylemi olarak değerlendirildiğini onaylayabilirim” dedi.

Manchester saldırısı

İngiltere’nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena’da Ariana Grande konserinin hemen ardından bombalı bir saldırı meydana gelmişti. 10 gün önce yaşanan saldırıda çoğu çocuk 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı.
Saldırılar genel seçimlerden hemen önce yapıldı.

EN SON EKLENENLER