Çocuğun üzerine sıcak su atan kişi hakkında iddianame hazırlandı

Nişantaşı McDonald’s şubesinde 10 Mayıs’ta Suriyeli bir çocuğun yüzüne sıcak su dökerek yanmasına sebep olan Mutlu H. hakkında hazırlanan iddianamede 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul’da McDonald’sın Nişantaşı Şubesinde çalışan Mutlu H. müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle Suriyeli 7 yaşında P.K’nin yüzüne 10 Mayıs’ta sıcak su dökerek yaralanmasına sebep olmuştu. Görüntülerin sosyal medya yayınlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma tamamlandı. Yaşanan olay sonrası açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren Mutlu H. küçük çocuğun dilenmek için restorana girdiğini, müşterileri rahatsız ettiğini, suyu da korkutmak için attığını söyledi.

Öte yandan Mutlu H. savunmasında suyun ılık olduğunu ifade etti. Savcılık Adli Tıp Kurumu raporunda, P.K.’nin vücudunda birinci dereceden yanık meydana geldiği için “sıcak suyu” silahtan sayarak şüpheli Mutlu H. hakkında “Silahla kasten yaralama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame kabul edilmesi durumunda Mutlu H. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıkacak.

EN SON EKLENENLER