Aydın Deniz: Devlet IŞİD tehdidi adı altında kendisine biat etmemizi istiyor

Ankara Valiliği’nin akşam hava karardıktan sonra ateş yakmayı, türkü söylemeyi, halay çekmeyi ve slogan atmayı yasaklanmasını Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı ve ABF MYK Üyesi Aydın Deniz PİRHA’ya değerlendirdi.

Ankara Valiliği, IŞİD’in sivil toplum kuruluşlarını hedef alacağı iddiasıyla Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanlarıyla bir görüşme yapmıştı.

Bu görüşme Alevi toplumunda çeşitli tepki ve tartışmalara yol açmıştı. Bir tepki de Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği başkanı Aydın Deniz’den geldi.

“DEVLET BU YOLLA BİAT ETMEMİZİ İSTİYOR”

Pir Haber Ajansı’na konuşan Deniz “Ankara toplantısından çıkan sonuç şu: Bugüne kadar kendi besledikleri IŞİD çetelerinin hücre evlerini yeri geldiğinde uyandırabiliyorlar. İnsanları korku salmak adına ya da biat ettirmek adına ‘bakın böyle bir tehlike var. Bu tehlikeden biz haberdarız siz de haberdar olun. Sizi koruyacak biziz, bize biat edin ortak çalışma yapalım mantığı’ var” tespitinde bulundu.

“DEVLET TARAFINDAN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

Biz inanç topluluğuyuz. Cemevlerimiz ibadethanelerimiz ve inanç merkezlerimizin güvenliğiyle ilgili yükümlülük devletindir diyen Deniz “Verdiğimiz vergilerle sorumluluk onlarındır. Alevi hareketi burada IŞİD tehlikesi ya da farklı El kaide ya da diğerlerinin tehditlerine boyun eğmeyecek zaten. Daha önce Antep’te aynısı oldu biliyorsunuz. Dolayısıyla orada bir devlet tarafından algı operasyonu yapılıyor. O toplantıda yapılan konuşmalar Alevi başkanların duruşu aslında çok geride değil ama sonuç olarak şöyle bir gündem suni bir konu olarak önümüze sunuldu” değerlendirmesinde bulundu.

“KENDİ YETİŞTİRDİKLERİ ‘ÖFKELİ ÇOCUKLAR’LA TEHDİT EDİYORLAR”

Deniz son olarak şunları belirti “Ama bunun tamamen alt yapısı kendi yetiştirdikleri, kendi büyüttükleri öfkeli çocukları istedikleri zaman ısıtıp masa üstüne koyup Alevilere ve diğer inanç topluluklarına hedef gösterip algı operasyonu yapmakla kullanıyorlar. Alevi hareketinin zaten bununla ilgili bir korkusu yoktur. Biz ikrar verme, ikrarından dönme anlayışıyla hareket ettiğimiz için eğer ibadethanede öleceksek de bizim için çok büyük şereftir. Tıpkı Uğur Kurt gibi.”

Pirha

EN SON EKLENENLER