Özgür Gündem’le dayanışan Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nun duruşması yarın

Özgür Gündem’le dayanışan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in duruşması yarın. Duruşma öncesi Türkiye İnsan Hakları Vakfı adliye önüne dayanışma için çağrı yaptı. 

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma gösteren Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in duruşması yarın gerçekleşecek. Duruşma öncesi adliye önünde dayanışma için çağrı yapıldı.

Basın ve ifade özgürlüğünü savundukları, Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptıkları için 20 Haziran 2016’da tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin’in duruşması 8 Haziran Perşembe saat 11:45’te görülecek. Dava öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde buluşmak için çağrı yapıldı.

Duruşmaya; Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler Örgütü’nden Nesmil Ghassemlou, Berlin işkence görenler için tedavi ve rehabilitasyon merkezinden Mechthild Wenk-Ansohn, Almanya’da Bochum işkence görenler için tıbbi bakım merkezinden Bianca Schmolze ve Christian Cleusters’in de aralarında bulunduğu uluslararası sağlık ve insan hakları örgütlerinden temsilciler katılacağı öğrenildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı yaptığı çağrıda “Yaşanılan bu zor ve sıkıntılı günlerde son derece anlamlı olan bu dayanışmayı büyüterek yolumuza devam etmek, insan hakları savunucuları ve gazeteciler başta olmak üzere tüm hak ve özgürlük mücadelesi verenlere yönelik saldırılara karşı durmak ve birlikte olmak için hepinizi duruşmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın sonunda “Umudumuz ve geleceğimiz için, insan hak ve özgürlükleri için, adalet ve özgürlük için dayanışma’ya” denildi.

Pirha

EN SON EKLENENLER