Kılıçdaroğlu, Kadıköy Kitap Günleri’ni ziyaret etti

Kadıköy Belediyesi’nin tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği Kitap Günleri sona erdi. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Kitap Günleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti.

Kitap Günleri’ni Aykurt Nuhoğlu eşliğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamza Çebi, CHP Milletvekili Gürsel Tekin CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile birlikte gezen Kılıçdaroğlu etkinlik hakkında bilgi aldı. Yazarların imza masalarına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na okurların da ilgisi oldukça yoğundu.

 325 Bin ziyaretçi

3 Haziran Cumartesi günü başlayan Kitap Günleri’ni toplam 325 bin kişi ziyaret etti. 2 milyona yakın kitap satıldı. 180 yayınevi, 16 STK, 50 bireysel yazarın yer aldığı Kitap Günleri’nde bin sanatçı ve yazar imza günü ve söyleşi yaptı. Tarihi Haydarpaşa Garı’nda kitap ve yazarlarla buluşan okuyucular vagonlarda kitap okudular. Yazarların söyleşilerine katıldı.

İmza masalarında yoğun kuyruklar

Kitap Günleri boyunca aralarında Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat, Hasan Ali Toptaş, Sunay Akın, Emre Kongar, Türkan Şoray, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluştu. Yazarların imza masalarında saatler süren kuyruklar oluştu.

Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapan Kitap Günleri boyunca özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyelerinde çocuklar neşeli saatler geçirdi.

Tümüyle Kadıköy Belediyesi olanaklarıyla gerçekleşen Kitap Günleri için 10 bin metrekarelik peronlar ve tüm trenler Kadıköy Belediyesi tarafından temizlendi ve onarıldı. Kitap Günleri’nde elektrik, temizlik, teknik, tasarım, organizasyon, güvenlik, iletişim, sağlık, ulaşım vb. olmak üzere 200 Kadıköy Belediyesi personeli çalıştı.Her gün 3 noktadan Haydarpaşa Garı’na sürekli ring seferlerinin yapıldığı Kitap Günleri’ni sadece Kadıköylüler değil İstanbul ve çevre illerden okurlar ziyaret etti.

 “İnsanlar kitaplara ve Haydarpaşa’ya sahip çıkıyor”

Kitap Günleri’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şöyle konuştu; “Tarihi Haydarpaşa Garı ile kitapları buluşturduk. Geçtiğimiz yıl 5 gün süren Kitap Günleri’ni 110 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 9 gün yaptık ve 325 bin kişi ziyaret etti. Bu çok güzel bir şey. Haydarpaşa kamusal bir alan ve insanlar buraya “burası bana ait” duygusu ile geldi. Kamusal alanına ve kitaplara sahip çıktı. İyi bir şey yaptığınız zaman mutlaka yerini ve karşılığını buluyor. İyi bir şey yaptığımızı buraya gelen insanların yüzünden, sesinden anlıyoruz. Bütün kalabalığa rağmen insanların yüzünde tebessüm vardı. Bu tebessümü sağlayabildiğimiz için guruluyuz. Kitap Günleri’nin bütün organizasyonu belediye çalışanlarımız tarafından yapıldı. Ben özverili çalışmaları nedeniyle tüm çalışanlarımıza ve katılan herkese teşekkür ediyorum.”325 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Günleri Sunay Akın’ın “Son Tren” söyleşisi ile sona erdi.

EN SON EKLENENLER