Açlık grevi 98’inci gününde: Sağlık durumları kötüleşiyor

Açlık grevleri 98’inci gününde olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu kritik aşamaya geldi. Emekçileri ziyaret eden avukatları, aşırı kilo kaybı olduğunu belirterek, her an kalp yetmezliğinin başlayabileceğini söyledi. Yüksel’deki destek eylemi ise saldırılara rağmen sürüyor

KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönmek için açlık grevi başlatan ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 98’inci gününe girdi. Emekçilerin sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Sincan Cezaevi’nde Gülmen ve Özakça’yı önceki gün ziyaret eden avukatları Engin Gökoğlu, emekçilerin sağlık durumları hakkında endişe verici bilgiler paylaştı.

Kilo kaybı arttı

Gökoğlu, Gülmen’in artık tekerlekli sandalye ile görüşlere geldiğini belirterek durumunun kritik olduğunu dile getirdi. Gülmen’in B1 vitamini sıkıntısı çektiğini ve görüştüğü tarihte kendisine B1 vitamini verilmediğini kaydeden Gökoğlu, bu nedenle unutkanlığının arttığını ifade etti. Gülmen’in hızla kilo kaybettiğini belirten Gökoğlu, Gülmen’in savunmasını hazırlamak için istediği kitaplara ise sınırlama getirildiğini söyledi.

Her an kalp yetmezliği başlayabilir

Semih Özakça’nın ise şu an için görüşe yürüyerek geldiğini ifade eden Gökoğlu, Özakça’nın da kilo kaybının devam ettiğine dikkat çekti.

Emekçilerin durumunun krit olduğunu belirten Gökoğlu, taleplerinin çok basit olduğunu belirterek, Gülmen ve Özakça’nın her an kalp yetmezliği yaşayabileceğini, bir an önce taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
‘Saldıranlara cevabımız direniş olacak’

Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu, ciddiyetini korurken, hem onlara destek vermek hem de işlerine geri dönmek için eylem yapan emekçilerin eylemi ise, 217’nci gününde devam etti. 217’nci gün öğlen açıklaması ise ilk defa polis saldırısı olmadan gerçekleşti. Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan emekçiler adına açıklama yapan Veli Saçılık, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi kritik bir aşamaya geldi. Ve biz arkadaşlarımız için baş kaldırmaya çağırıyoruz” dedi. akşam açıklamasında ise poli saldırısı gerçekleşti. Polis emekçilere gaz sıktı.

Doktorlardan oturma eylemi

Ankara Tabip Odası’ndan (ATO) doktorları Gülmen ve Özakça’nın tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi önünde bir araya gelerek emekçilerin sağlık durumları ile ilgili bilgi almak istedi. Bilgi almak isteyen ATO üyesi Prof. Dr. Sibel Perçinel’in talebinin red edilmesi üzerine doktorlar cezaevi önünde oturma eylemi başlattı.

Özakça’dan HDP Grubu’na ziyaret

Esra Özakça’nın annesi Emel Özkan ile Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Meclis’te HDP Grubu’nu ziyaret etti. Kendisi de açlık grevinin 22. gününde olan Sultan Özakça, 98 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın durumu hakkında bilgi verdi. HDP Grubu ise emekçiler için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceklerini ifade etti.

ANKARA

EN SON EKLENENLER