Boyner Mağazası’nda çocuğa önce işkence sonra pardon

Alışveriş için gittikleri Boyner mağazasında hırsızlıkla suçlanarak bir odaya götürülen 2 çocuk, mağaza görevlileri tarafından işkence edildi. Vücudunda darp izleri olan çocuklar, suçsuz oldukları anlaşılınca tokalaşıp barışmak isteyen görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da arkadaşıyla birlikte alışveriş için gittiği Ceylan Karavil Park Alışveriş Merkezi’ndeki Boyner mağazasında hırsızlık yaptığı iddiasıyla mağaza görevlileri tarafından alıkonularak darp edilen Ş.A. (17) adlı çocuk, mağaza görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 11 Haziran akşamı spor yaptıktan sonra arkadaşıyla birlikte alışveriş yapmak için mağazaya giden Ş.A., mağazadaki ürünlere bir süre baktıktan sonra çıkmak istedi. O esnada kendisini mağaza sorumlusu olarak tanıtan bir kişinin Ş.A.’dan güvenlik anteninin öttüğü uyarısında bulunarak tekrar geçmesini istedi. Bunun üzerine çantasıyla birlikte tekrar geçtiği güvenlik anteninin ötmediğini ifade eden Ş.A., buna rağmen çantasına ısrarla bakmak isteyen güvenlik müdürünün bu talebini onur kırıcı ve rencide edici olduğu için reddettiğini, ancak çantasının zorla açılıp bakıldığını anlattı.

Bu sırada yanlarına gelen ve kendisini satış danışmanı olarak tanıtan kişinin yanında getirdiği 5-6 kişi ile birlikte kendilerini kameraların olmadığı bir odaya götürdüğünü söyleyen Ş.A., bir kişinin odaya girmeden önce yaka kartını çıkararak, kendilerini hırsızlık yapmak ile suçladığını ifade etti. Bu kişilerin zorla çantasına baktığını, çantada spor için kullandığı elbiseler ve özel eşyaları dışında başka bir şey olmadığını vurgulayan Ş.A., satış danışmanının çantasındaki kullanılmış elbiseleri çıkararak “Bunları daha önce çaldınız” diyerek, kendisini suçladığını aktardı.

ÖNCE DARP ETTİLER SONRA İSE TOKALAŞMAK İSTEDİLER

Kendisinin bu elbiseleri daha önce başka bir yerden satın aldığını, çalmadığı cevabını veren Ş.A., “Bunun üzerine odada bulunan satış danışmanı kolundaki saatini ve elindeki yüzüğü çıkarıp, ‘Siz yalan söylüyorsunuz’ dedi. Satış danışmanı bizi darp ederken bana, ‘Ben İskenderpaşa mahallesi çocuğuyum. Biz de hırsızlık yaptık. Kasa patlattık. Biz de bu yollardan geçtik. Ama senin gibi yapmadım’ dedi. Ben de mağazanın güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde hırsızlık yapmadığımızın ortaya çıkacağını söyledim. Bunun yanında polisi de çağırabileceklerini söyledim. Beni dikkate almayan satış danışmanı ‘Adaleti biz sağlıyoruz’ diyerek yanındaki 2 kişi ile birlikte beni tekme ve yumruklarla döverek, boğazımı elleriyle sıkmaya başladı. Buna tepki gösteren yanımdaki arkadaşımı da aynı şekilde darp ettiler. Bizi bu şekilde 20-25 dakika beklettikleri odada hiçbir suçumuz olmamasına rağmen darp ettiler. Bir süre sonra hırsızlık yapmadığımızı anlayan bu kişiler, yaptıklarının hata olduğunu anladılar. Benimle tokalaşmak istediler ben kabul etmedim. Onlardan şikâyetçi olacağımı söyleyerek, kimlik bilgilerini istedim. Yaka kartlarına çıkaran bu kişiler, kimlik bilgilerini vermeyeceklerini söylediler. Daha sonra AVM’nin güvenlik müdürünü çağırdılar. Güvenlikçiler cep telefonlarıyla fotoğraflarımızı çekerek, kendi Whatsapp gruplarında paylaştılar” diye kaydetti.

‘TEKME VE YUMRUKLARLA İŞKENCE ETTİLER’

Olaydan hemen sonra karakola giderek polise ifade verdikten sonra kendisini darp eden kişilerden şikayetçi olduğunu söyleyen Ş.A., hastaneden darp raporu aldığını dile getirdi. Ş.A. maruz kaldığı şiddet nedeniyle boynunda ve kollarında kızarıklık, morarma olduğu, darp edilen yerlerde eklem ağrıları olduğunu söyledi. Mağazaya sadece alışveriş için gittiğinin altını çizen Ş.A., “Kesinlikle hırsızlıkla bir ilgim yok. Boyner Mağazasında çalışan kişilerin anlamsız ve somut hiçbir şeye dayanmayan asılsız iddiaları nedeniyle AVM’de bulunan yüzlerce insanın gözü önünde rencide edildim. Gururum ve onurum incindi. Psikolojim bozuldu. Yapmadığım bir şeyden dolayı suçlu muamelesi gördüm. Tekme ve yumruklarla işkence ettiler. Kendilerini hakim, savcı ve polis yerine koyarak beni yargıladılar. Bir suçum olsaydı kesinlikle polis çağırırlardı ya da tutanak tutarlardı. Ama bunu yapmadılar. Çantamda bulunan hiçbir şeye de el koymadılar. Çünkü ben böyle bir şey yapmadım. Onlar da bunun farkında. Bu kişilerden davacı olacağım. Bunun peşini bırakmayacağım” diye vurguladı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayla ilgili telefonla görüştüğümüz Boyner Büyük Mağazacılık Merkez Ofis’inden bir yetkili, ismini vermeyeceğini belirterek, Ceylan Karavil AVM’de Ş.A’ya yönelik darp olayından haberlerinin olmadığını söyledi. Yetkili, Boyner mağazalarında darp olayının yaşanmasının mümkün olmadığını ileri sürerek, mağazalarında yaşanacak suçüstü hallerde polisi çağırarak kişilere hırsızlıktan adli işlem yapıldığını söyledi. Olayla ilgili yüz yüze görüştüğümüz, isminin yazılmasını istemeyen mağaza yetkilisi ise, mağazalarında Ş.A.’nın darp edilmediğini ileri sürerek, bu olayın mağazalarının kurumsal kimliğiyle bağdaşmadığını savundu. Olayın yargıya taşındığını, gerçeğin yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını söyleyen yetkili, olay yargıya taşındığı için bilgi veremeyeceğini belirtti. Mağaza yetkilisi, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olay saatinde mağazada görevli personelin karakola giderek polise ifade verdiğini, mağazanın güvenlik kamera kayıtlarının savcılığa verildiğini ifade etti.

EN SON EKLENENLER