Kamu emekçileri ihraçları protesto etti

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK ile ihraçları ve işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu, kamu emekçilerine yönelik Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile gerçekleşen ihraçları ve işlerine geri dönmek için 77 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.

Karşıyaka Çarşı girişinde düzenlenen eyleme yurttaşların yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yani sıra İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de enstrümanları ile katıldı.

Yapılan oturma eyleminin ardından kısa bir açıklama yapan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, ihraçların hukuksuz olduğunu vurgulayarak, ihraç edilen kamu emekçileri hakkında somut herhangi bir suç bulunmadığını kaydetti. Barışı, kardeşliği savundukları için açığa alındıklarını ve bunu savunmanın suç olamayacağını söyleyen Kılıç, işlerine geri dönene kadar ülkenin her yerinde mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının da protesto edildiği açıklama atılan sloganlarla sona erdi.

EN SON EKLENENLER