Adalet Nöbeti 3’üncü gününde: Ağaçlara ‘Adalet’ dileği

3’üncü gününe giren Maçka’daki “Adalet Nöbeti”ne katılanlar, parktaki ağaçlara “Adalet” yazıları astı. Nöbetteki yurttaşlar, adalet sağlanıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü tarafından İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Beşiktaş Maçka Parkı’nda tutulan “Adalet Nöbeti” 3’üncü gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren parka gelen yurttaşlar, gece geç saatlere kadar parktaki bekleyişlerini sürdürüyor. Parka giriş yapılan birçok yerde polis arama noktaları kurarken, parkın üst tarafına ise TOMA ve polis konuşlandırıldı. Arama noktalarındaki polisler, “Adalet” pankartı dışında herhangi bir pankartın alana girmesine izin vermezken, bunun üzerine yer yer polis ile yurttaşlar arasında tartışma çıkıyor.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Nöbete katılan sanatçı, aydın, yazarlar ve gazeteciler, parkta kuran platformda düşüncelerini dile getirerek, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlara dikkat çekiyor. Konuşmaların yanı sıra platformdan sık sık Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendiriliyor. Şarkılara halaylarıyla eşlik eden kitle, sık sık “Adalet istiyoruz” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atılıyor. DİSK, TMMOB, KESK ve TTB gibi sendika ve birlik üyeleri de nöbetin başladığı ilk gününden bu yana destek veriyor.

AĞAÇLARA ‘ADALET’ ASILIYOR

Kitlenin durduğu alanın etrafı ise üzerinde “Adalet” yazan pankartlar asılırken, yurttaşlar adalet taleplerini anlatan dövizleri ise ellerinden düşürmüyor. Şişli Belediyesi tarafından yurttaşların ihtiyaçları karşılanması için ücretsiz su ve çay ikram edilirken, akşam saatlerinde ise park alanı içerisinde kurulan yeryüzü sofrasında yurttaşlar iftarlarını açıyor.

Gün içerisinde birçok CHP’li vekil parka gelirken, yoğun güneş ışınlarından korunmak için insanlar ağaç gölgeleri altında hem serinliyor hem de sohbet ediyor. Park alanında bulunan ağaçlara ise yurttaşlar üzerinde “Adalet” yazan kurdeleleri asıyor. Nöbete katılan yurttaşlar, adalet sağlanıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylüyor.

 

EN SON EKLENENLER