CHP’liler İzmir’de adalet için yürüdü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”ne bir destek de İzmir’den geldi. Binlerce CHP’li, Konak’tan Bornova çıkışına kadar yürüyerek, “Adalet” istedi.

İzmir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. “Adalet” ve “Tutuklu milletvekillerine özgürlük” dövizlerini taşıyan binlerce kişi, Konak Cumhuriyet Meydanı’ndan Bornova doğru harekete geçti. Sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganların atıldığı yürüyüş esnasında açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Berberoğlu’nun hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyledi.

‘ADALET DİYE HAYKIRACAĞIZ’

Milletvekillerin tutuklanmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Güven, “Bu hukuksuzlukların son bulması için genel başkanımızın Ankara’dan başlattığı yürüyüşü biz de İzmir’den destekliyoruz. Bu amaçla bugün adalet yürüyüşünün Bornova çıkışına kadar 1’inci etabını gerçekleştireceğiz. Sonra da Manisa örgütü ile bu mücadelemiz devam edecektir. Genel başkanımız İstanbul’a gelinceye kadar biz de demokrasiyi, özgürlüğü ve adaleti savunacağız. Adalet olmadığı yerde devlet olmaz. Nerede adalet tartışılıyorsa orada tehlike var demektir. Adalet diye haykıracağız” diye konuştu.

Yürüyüşün ilk etabı Bornova çıkışında alkış ve sloganlarla son buldu.

EN SON EKLENENLER