İnsan Hakları oturumlarına ‘grev’ arası

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları oturumlarında çevirmenler ücretlerdeki yüzde 7,5’lik kesintiyi protesto etmek için iş bırakma eylemi yapınca oturumlara iki saat boyunca ara verildi. Oturumlarda Türkiye yine eleştirilerin odağındaydı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi 35’inci İnsan Hakları Oturumları İsviçre’nin Cenevre kentinde devam ediyor. Bugünkü oturumlarda söz alan Uluslararası Eğitimsel Gelişim (İnternational Eductionnal Developement) İran’da Kürtlere yönelik baskılara dikkat çekerek 2016 yılından itibaren 269 Kürdün tutuklandığını, 212 Kürdün katledildiğini ve 2 kişinin de politik bir partiye üye oldukları gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını söyledi. Uluslararası Af Örgütü de Türkiye’deki hak ihlallerine dikkat çekerek Türkiye’de hala 120 gazetecinin cezaevinde olduğunu söyledi. Düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik baskıların had safhada olduğuna vurgu yapan Af Örgütü, bütün bu baskılara dikkat çeken Türkiye temsilcilerinin tutuklandığını söyledi.

ÇALIŞANLAR İŞ BIRAKTI

Daha sonra oturumlara BM’de çalışanların maaşlarında kesinti yapılmasına itiraz eden çalışanlar iş bırakma eylemi yaptı. Çevirmenlerin de iş bırakma eylemine katılması nedeniyle oturumlara devam edilemedi ve iki saatlik ara verildi. BM çalışanları Sendikası koordinasyonu ücret kesintileri nedeniyle bugün iki saatlik iş bırakma eylemi yapıldığını duyurdu.

OTURUMLARA ARA VERİLDİ

Uluslararası Çalışma Bürosu çalışanları Sendikası başkanı Catherine Comte-Tiberghien, Newyork’ta bulunan Uluslararası Kamu Çalışmaları Komisyonu ile yaptıkları görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını, çalışanların ücretlerinde yüzde 7,5’lik bir kesintinin uygulanmak istendiğini söyledi. Kesintiyi protesto etmek amacıyla bugün iki saatlik iş bırakma eyleminin yapıldığını söyleyen Comte-Tiberghien, grev nedeniyle İnsan Hakları oturumlarına iki saatlik ara verildiğini sadece Suriye görüşmeleri esnasında çevirmek yapanların grevden muaf tutulduğunu hatırlattı.

EN SON EKLENENLER